facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μόνο... το λουκέτο λείπει από τους δήμους - "Εκρηκτικό" κλίμα

Μόνο το λουκέτο δεν έστειλε η κυβέρνηση στους δήμους, μαζί με τα "μαντάτα" για νέες περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, σήμερα, στους δημάρχους τους Κρήτης (που βρέθηκαν στη Λότζια για να ενημερωθούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων) οι ήδη "κουτσουρεμένοι" πόροι περικόπτονται περαιτέρω με τη μείωση να φθάνει το 30%!

Οι δήμοι ως και τον Απρίλιο λάμβαναν, σε επίπεδο επικράτειας, 145 εκ. ευρώ ως ΚΑΠ, ενώ τους μήνες μετά τον Απρίλιο έλαβαν μειωμένους ΚΑΠ, στα 135 εκ. ευρώ. Μόλις γνωστοποιήθηκε ότι οι πόροι που αναλογούν σε κάθε δήμο θα πέσουν περαιτέρω στο 70% του ποσού που λάμβαναν ως σήμερα (δηλαδή στα 96 εκ. ευρώ), οι δήμαρχοι αντέδρασαν έντονα, αναρωτώμενοι πώς θα μπορέσουν να καλύψουν βασικές ανάγκες των περιοχών τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για το δήμο Ηρακλείου, οι ΚΑΠ μειώνονται κατά 400.000 ευρώ, δηλαδή κατά 5 εκ. ευρώ το χρόνο. Με τα χρήματα που απομένουν θα πληρωθούν (ίσα ίσα) οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ στον αέρα μένουν: νερό, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και οποιαδήποτε άλλη δράση.

Οι δήμαρχοι που βλέπουν να ορθώνονται μπροστά τους τοίχος, καθώς πλέον δε θα μπορούν να ανταποκριθούν σε καμία άλλη δράση πλην της μισθοδοσίας του προσωπικού (κι σε αυτή ... οριακά), εξοργισμένοι με το ... ποιος πληρώνει τη "νύφη" για τη φοροδιαφυγή και τις ανείσπρακτες οφειλές, ανοίγουν πόλεμο στην κυβέρνηση, αποφασίζοντας να ταχθούν με το μέρος των πολιτών.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια των δημάρχων της Κρήτης.

cretalive

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news