facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Εντολή Σαμαρά: Τιμωρίες εξπρές για τους διεφθαρμένους του δημοσίου!

Παραδειγματικές τιμωρίες-εξπρές για όσους δημοσίους υπαλλήλους παρανομούν ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις... μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, που σε πολλές περιπτώσεις προκαλούνται από τη διαφθορά στο δημόσιο και τις «μαϊμού» συντάξεις, αλλά και για τα εναλλακτικά σενάρια μέτρων που ετοιμάζει.

Πρώτον ζήτησε να ελεγχθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αν εφαρμόζουν το νόμο και σε διαφορετική περίπτωση να επιβληθούν κυρώσεις. Δεύτερον, τόνισε ότι δεν αρκεί μόνο ο εντοπισμός των "μαϊμού" συνταξιούχων αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθούν και οι εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Έδωσε μάλιστα εντολή να πάει σήμερα κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών (με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα) και Εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να συζητήσουν με τον υπουργό, Αντώνη Ρουπακιώτη πως θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο.

Όταν ο πρωθυπουργός ζήτησε ποινές εξπρές για τους επίορκους και πήρε την απάντηση πως η διαδικασία είναι σε προδικαστική φάση και θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν απόλυτος.

«Να πάτε στον υπουργό Δικαιοσύνης. Θέλω να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει διαδικασίες εξπρές για την τιμωρία των διεφθαρμένων υπαλλήλων», είπε.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως στο εξωτερικό τον ρωτούν πως είναι δυνατόν η Γερμανία θα έχει 8% αναπηρικές συντάξεις και η Ελλάδα 13%. Και φέρεται να είπε όταν άκουσε για τα κυκλώματα που έχουν ξεσκεπαστεί τελευταία: «Πρέπει να πιάσουμε τα κυκλώματα, τους γιατρούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, όσους διευκόλυναν αυτές τις παρανομίες. Πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες άμεσα».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news