facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΕΕ και ΔΝΤ: Ζητούν νέο Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, για την επόμενη δόση

Πώς η στάση των πιστωτών μας, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αντανακλά την έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την αμφιβολία για τη σταθερότητα της κυβέρνησης

Την ψήφιση των βασικών μέτρων του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ από τη Βουλή και όχι απλώς τον προσδιορισμό τους από την κυβέρνηση θέτουν ως προϋπόθεση η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να καταβάλουν την επόμενη δόση του δανείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", αιτία της νέας αυτής απαίτησης είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι της Ελλάδας αλλά και οι αμφιβολίες για τη δυνατότητα να ψηφιστούν από τη Βουλή τα επώδυνα νέα μέτρα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς εντός των επόμενων 40 ημερών οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα κληθούν να ξεπεράσουν τις εσωτερικές τους αντιθέσεις και να καταλήξουν στο πακέτο μέτρων για τη διετία 2013 - 2014.

Σημειώνεται, ότι με αυτόν τον τρόπο, θα καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης, η οποία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, εξαντλώντας τα ταμειακά αποθέματα της χώρας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου και οι επικεφαλής στις 3 Σεπτεμβρίου. Το πακέτο των νέων μέτρων θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί έως τις 14 Σεπτεμβρίου, ώστε να πάρει το "πράσινο φως" από το Eurogroup που θα συνεδριάσει στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια, το πακέτο των νέων μέτρων, με τη μοφή ενός νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Αυτό εκτιμάται, ότι θα γίνει κατά τα τέλη Σεπτεμρβρίου, αρχές Οκτωβρίου, οπότε και εάν όλα πάνε καλά, θα εκταμιευτεί η δόση.

Έως τότε, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καλύπτει τις ταμειακές του ανάγκες με εκδόσεις εντόκων γραμματίων και τα έσοδα του προϋπολογισμού.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news