facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

«Μπόνους» €800 μηνιαίως σε συνοριοφύλακες που πάνε στον Εβρο... από την ΕΕ

Οι 1.881 συνοριοφύλακες που ήδη έχουν μεταβεί στον Εβρο θα διαμένουν σε ξενοδοχεία και θα παίρνουν σημαντικό μπόνους από ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως διευκρίνισε την Πέμπτη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα οι άνδρες και γυναίκες που καλούνται να «θωρακίσουν» τα χερσαία μας σύνορα από πιθανό κύμα μεταναστών, ειδικά από τη Συρία, είναι ήδη σε υπηρεσία και οι περισσότεροι διαμένουν σε ξενοδοχεία, κάτι που θα ισχύσει για όλους.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα το αυξημένο κόστος διαβίωσης και διαμονής, οι συνοριοφύλακες θα λαμβάνουν μηνιαίως επιμίσθιο ύψους 800 ευρώ, όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο.

«Οχι» σε μετακινήσεις, «ναι» σε εκούσιες μεταθέσεις-αποσπάσεις με κίνητρα
Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν, σήμερα, στο Κιλκίς περίπου 250 αστυνομικοί, μέλη των αστυνομικών ενώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, αντιδρώντας στη μετακίνηση-απόσταση συναδέλφων τους στον Έβρο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες, την Πέλλα και το Κιλκίς, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Φωτόπουλο.

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που επέδωσαν οι αστυνομικοί στο δήμαρχο Κιλκίς, Ευάγγελο Μπαλάσκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι οι αστυνομικοί δεν αρνούνται να εκπληρώσουν την αποστολή τους «αρκεί να διασφαλίζονται τα αυτονόητα, όπως ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαμονής, σίτισης, υγιεινής και ασφάλειας» και ζητούν «σαφείς εντολές και εκπαίδευση των συναδέλφων στα νέα τους καθήκοντα, καθώς μια τόσο εξειδικευμένη δράση ελλοχεύει κινδύνους» και η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Στο ψήφισμα τονίζεται ακόμη η ανάγκη «οι αστυνομικοί οι οποίοι αποσπούνται στις Α.Δ. Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης και Ροδόπης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαβίωσης, υγιεινής και ασφάλειας και άμεσα να γίνει επανασχεδιασμός της δράσης αυτής, ενισχύοντας τις παραπάνω Αστυνομικές Διευθύνσεις με εκούσιες έκτακτες μεταθέσεις και αποσπάσεις με κίνητρα».

Σύμφωνα με τον γραμματέα διεθνών σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γιώργο Χατζηιωάννου, αύριο η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα μεταβεί στον Έβρο προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι την κατάσταση και τις συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αποσπασθέντες συνάδελφοί τους.

Στο μεταξύ, στις έξι σήμερα το απόγευμα, ανάλογη ένστολη διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν στα Ιωάννινα αστυνομικοί των Ενώσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της ΠΟ.ΑΣ.Υ.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news