facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ζητάνε και ...τα ρέστα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που όμως είναι 220 εκατομμύρια ευρώ

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας επιχειρεί να δώσει η αραβολιβανεζικη διοίκηση των ΕΝΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαφκά) με Ενημερωτικό Σημείωμα που μοίρασε και με το οποίο γνωστοποιεί επιστολή του Προέδρου εταιρίας κ. Boulos Hankach πρός το Υπουργείο Αμυνας.

Στο κείμενο της απάντησης γίνεται λόγος μόνο "για οφειλές του δημοσίου προς τα Ναυπηγεία", τις οποίες προσδιορίζουν στα 220 εκατομμύρια ευρώ. Δεν βρίσκουν ούτε μία λέξη να πουν για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και δεν αφήνουν ούτε ...υπονοούμενο για το αν και πότε αυτά θα ολοκληρωθούν.


Το κείμενο είναι το εξής:

Κατόπιν της Διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την κατάσταση στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) και τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά, δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωση τύπου με δηλώσεις του Υπουργού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου αναφορικά με το θέμα.
Η Διοίκηση της Α.Ε. Ελληνικά Ναυπηγεία, δια του εκπροσώπου της και Προέδρου της εταιρίας κ. Boulos Hankach, απηύθυνε επιστολή προς το ΥΠΕΘΑ με αφορμή την προαναφερθείσα ανακοίνωση τύπου, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τόσο την σύγκληση της συσκέψεως όσο και τους συμμετέχοντες σε αυτή στην οποία αναφέρεσθε στην Ανακοίνωση Τύπου της Παρασκευής 3ης Αυγούστου 2012.
Στην Ανακοίνωση Τύπου σας αναφέρεται πως “Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί από την εργοδοσία”.
Η δήλωσή σας δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα σχετικά με την αιτία του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, το οποίο το ναυπηγείο αναγκάσθηκε να επιβάλει. Η αιτία ήταν, βεβαίως, η μη εκπλήρωση εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου για πάνω από ένα έτος των δεσμεύσεών του έναντι του ναυπηγείου με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να εκκρεμεί οφειλή άνω των 220 εκατομμυρίων ευρώ (συν τόκους). Τα ποσά αυτά αφορούν τόσον τα “τρία υποβρύχια το κόστος των οποίων έχει πληρωθεί στο παρελθόν” στα οποία αναφέρεσθε, όσον και τα δύο καινούργια υποβρύχια, τα οποία παραλείψατε να αναφέρετε.
Οπωσδήποτε θα εξακολουθούμε να παρακολουθούμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την πρόοδο των διαφόρων συσκέψεων και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται και ευελπιστούμε πως θα οδηγήσουν σε γρήγορη επίλυση του γενικότερου προβλήματος, που ταλανίζει την Ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα, των προβλημάτων που ταλανίζουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».

onalert

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news