facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τέλος στη χειρόγραφη συνταγογράφηση από 1η Σεπτεμβρίου

Τέλος στη χειρόγραφη συνταγογράφηση βάζει από 1η Σεπτεμβρίου το υπουργείο Υγείας. Σε όσους γιατρούς δεν "συμμορφωθούν" θα αφαιρείται το συνταγολόγιο, ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού το υπουργείο θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιά συνταγή δόθηκε και από ποιόν σε κάθε ασφαλισμένο.
Κάθε μήνα διακινούνται 5 εκατομ. συνταγές, από αυτές το 1 εκατομ. είναι χειρόγραφες. Πλέον, από την 1η Σεπτεμβρίου όσοι γιατροί δεν συνταγογραφούν ηλεκτρονικά θα τους στερείται το συνταγολόγιο. Στόχος της ενιαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που σήμερα καλύπτει το 80% των συνταγών, είναι η ενοποίηση των μητρώων γιατρών , φαρμακοποιών, προμηθευτών υπηρεσιών υγείας, φαρμάκων και υλικών.

«Από τις 10 Αυγούστου και για πρώτη φορά ο ΕΟΠΠΥ θα έχει πρόσβαση καθημερινά στις συνταγές που συνταγογραφούνται και εκτελούνται, ενώ σήμερα έχει μόνο διμηνιαία ενημέρωση», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς που την Πέμπτη παραβρέθηκε σε σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ
Με το πάτημα ενός κουμπιού το Υπουργείο Υγείας θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τον ακριβή αριθμό των συνταγών που εκτελούνται, από ποιον γιατρό, προς ποιον ασθενή και ποιος φαρμακοποιός εκτέλεσε τη συνταγή.

Τη Δευτέρα τίθεται σε λειτουργία η νέα υπηρεσία τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, η οποία μετεξελίσσεται από το γνωστό 184 στα πενταψήφια νούμερα: 14900, 14884 και 14784. Η χρέωση είναι 90 λεπτά ανά κλήση συν ΦΠΑ , με απεριόριστο χρόνο ομιλίας.

Στη νέα τηλεφωνική υπηρεσία εξυπηρέτησης του ΕΟΠΥΥ αναμένεται μέχρι το Σεπτέμβρη να ενταχθούν νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και ιδιώτες γιατροί.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news