facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

«Βαρύτατη ευθύνη» επισύρει η ψήφιση σχεδίου συμφωνία με τη Siemens, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίκαιρη επερώτηση για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδας και της Siemens, κατέθεσε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης... Αλέξης Τσίπρας και επτά ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της επίκαιρης επερώτησης, η ψήφιση σχεδίου συμφωνίας λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, «επισύρει βαρύτατη ευθύνη για τη συγκάλυψη των ευθυνών όσων ενέχονται στο σκάνδαλο και προέρχονται από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Προσθέτουν μάλιστα ότι η τυχόν υπογραφή του σχεδίου αυτού από τον υπουργό Οικονομικών επί τη βάσει της εξουσιοδότησης που έδινε η διάταξη, «θα αποτελέσει πράξη καθ’ όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που συνυπογράφουν την επίκαιρη επερώτηση καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, ότι με τη συμφωνία το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ και ζητούν να ενημερωθούν αν έχει υπογραφεί το συγκεκριμένο σχέδιο από τον υπουργό Οικονομικών και αν έχει εκτελεσθεί από το ελληνικό Δημόσιο ή από τη Siemens οποιοδήποτε τμήμα της.

Ζητούν επίσης να ενημερωθούν αν θα γίνει έρευνα ώστε να εξακριβωθεί ποιο τμήμα του δημόσιου χρέους προέκυψε από παράνομες συμβάσεις με τη Siemens και αν θα επιδιωχθεί η διαγραφή του.

sofokleous10

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news