facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ελληνική Χαλυβουργία: Διορία τριών ημερών δίνει o όμιλος Μάνεση στους απεργούς

Περιθώριο τριών 24ώρων για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων πριν προχωρήσει στην κατάθεση ομαδικών απολύσεων και κλείσιμο του εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο έδωσε στους απεργούς του εργοστασίου ο όμιλος Μάνεση. Η απεργία που ξεκίνησε πριν από 8,5 μήνες αποτυπώνει σε μικρογραφία τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Κατ’ αρχάς είναι το αδιέξοδο του βιομηχανικού τομέα και της αγοράς του σιδήρου που άγγιξε τη δραματική πτώση του 90% σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα. Η παντελής αδιαφορία της πολιτείας που ως αμέτοχος θεατής, όταν η βιομηχανία αναζήτησε αντιστάθμισμα στις εξαγωγές, δεν έκανε τίποτε για να την διευκολύνει από το υπέρμετρα υψηλό -διπλάσιο σε σχέση με τους ανταγωνιστές- κόστος της ενέργειας (ηλεκτρικής και φυσικού αερίου).

Αποτέλεσμα, οι ζημίες να ανέλθουν σωρευτικά την τελευταία τριετία στα 90 εκ. ευρώ και η εταιρία να αναζητήσει τρόπους αναδιάρθρωσης της παραγωγής και του προσωπικού των δύο εργοστασίων στο Βόλο και τον Ασπρόπυργο. Είναι ακόμη η απραξία του ΣΕΒ προς τα μέλη του, τα εναπομείναντα μέλη-εταιρείες που αιτιολογούν το επίθετο του και ως Σύνδεσμος Βιομηχανιών.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news