facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Παρεμβαίνει το ΔΝΤ στα ελληνικά media;

Καταγγελία από την Ευρωπαική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Όταν ξεκινούσε το Μνημόνιο, ήταν ένα μεγάλο... γραφείο δημοσίων σχέσεων που αναλάμβανε να “καθοδηγήσει τα ΜΜΕ, στη νέα πραγματικότητα, όπως ανέφεραν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Κανείς δεν έδωσε σημασία. Τώρα όμως οι παρεμβάσεις του ΔΝΤ και του ανώτατου στελέχους κ.Μπομπ Τράα ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων σε ανακοίνωσή της “καταδικάζει τις απειλές, που εκτόξευσε ανώτερος αξιωματούχος του ΔΝΤ στην Ελλάδα ότι θα διακόψει την ενημέρωση εφημερίδας, επειδή δημοσιογράφος της αρνήθηκε να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του.” Η ΕΟΔ αναφέρει πως “η απειλή διατυπώθηκε από τον κ. Μπομπ Τράα, ανώτερο αξιωματούχο της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, ο οποίος αντέδρασε με αυτό τον τρόπο σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ζώη Τσώλη, («Το Βήμα»).

Ο δημοσιογράφος έγραψε στην εφημερίδα του ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ που περιελάμβανε πληροφορίες και στοιχεία για την αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία δύο χρόνια σε ορισμένα υπουργεία, παρά τις αντίθετες επιταγές του μνημονίου, που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο κ. Μπομπ Τράα, κάλεσε στο γραφείο του , το Ζ. Τσώλη και όπως καταγγέλλει η ΕΟΔ “τoυ ζήτησε να αποκαλύψει «πώς βρήκε» τα σχετικά έγγραφα, που χρησιμοποίησε στο άρθρο του” αναφέροντας “ότι θα σταματήσει την ενημέρωση προς το “Βήμα», ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν άλλες εφημερίδες, οι οποίες «μεταφέρουν με ακρίβεια» τα στοιχεία, που τους παρέχουν”. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η “Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καλούν τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τον κ. Τράα, να σεβαστούν την ελευθερία του Τύπου και τα επαγγελματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων».

media-industry

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news