facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Την εκκρεμότητα Ασπίς και CV υπενθυμίζουν στους νέους υπουργούς οι ζημιωθέντες των εταιριών

Οι παρακάτω επιστολές, του Συλλόγου των ζημιωθέντων των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value παραδόθηκαν στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα Oι σχετικές επιστολές έχουν ως εξής :

Αξιότιμε κύριε Στουρνάρα,

Δεχτείτε τα συγχαρητήριά μας για την επιλογή σας ως υπευθύνου για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της χώρας. Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και σοφία επιλογών έτσι ώστε να πετύχετε στο δύσκολο έργο που σας έχει ανατεθεί.

Μια από τις σημαντικές εκκρεμότητες που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας, είναι η εγκατάλειψη των ασφαλισμένων των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από την πλουσιότατη εμπειρία σας, οι κάτοχοι συμβολαίων ζωής σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο απολαμβάνουν ισότιμης μεταχείρισης με τους καταθέτες των τραπεζικών ιδρυμάτων, ενώ θεωρείται αδιανόητη η ανάκληση ασφαλιστικής εταιρείας του κλάδου ζωής, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αναδοχή και η συνέχιση των συμβολαίων των ασφαλισμένων.

Προβλήματα υπερχιλιαπλασίων διαστάσεων όπως αυτό της AIG στην Αμερική ή της ανα-κεφαλαιοποίησης της ING στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, επιλύθηκαν εν τη γενέσει τους, εξασφαλίζοντας τα συνταξιοδοτικά κεφάλαια των ασφαλισμένων, τις πολύτιμες ιατροφαρμακευτικές τους καλύψεις, ενώ ταυτόχρονα στήριξαν τον θεσμό αναδεικνύοντας την δυναμικότητά του και το κύρος του.

Στην Ελλάδα συνέβη ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ένα ντόμινο καταστροφικών ενεργειών που υποβάθμισαν το κύρος του θεσμού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά σας, θα ενημερωθείτε για το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται αντιμέτωπο με χιλιάδες αγωγές, οι οποίες κατατίθενται πλέον καθημερινά, για την αυταπόδεικτη πλημμελή εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών και την μη αποκατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων. Αυτό σημαίνει ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω προτεραιοποίησης των δικονομικών ενεργειών, ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει εις ακέραιο και με τόκους υπερημερίας την εγκληματική ανεπάρκεια κάποιων λίγων –κυριολεκτικά και μεταφορικά – πολιτικών αξιωματούχων οι οποίοι ενώ θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να λύσουν ένα απολύτως διαχειρίσιμο ζήτημα με το σύνολο των ενδιαφερομένων κερδισμένο, εντούτοις επέλεξαν την οδό της αποσύνθεσης και της καταστροφής, πολλαπλασιάζοντας τις συνέπειες του προβλήματος το οποίο τείνει να γίνει οικονομικά μη ελέγξιμο.

Για έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων έχει ήδη επέλθει η πλήρης καταστροφή: Γι’ αυτούς που έχασαν την ζωή τους ή είδαν την υγεία τους να επιδεινώνεται ανεπανόρθωτα, επειδή απώλεσαν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις πολύτιμες παροχές των συμβολαίων υγείας τους ή έχασαν την πρόσβαση στα χρήματά τους. Τα τμήματα αποζημιώσεων των ανακληθεισών ασφαλιστικών εταιρειών μπορούν να σας απαριθμήσουν εκατόμβες τέτοιων παραδειγμάτων τα οποία καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Εξίσου σοβαρές, όπως προαναφέραμε, είναι οι συνέπειες στην ασφαλιστική αγορά λόγω της υποβάθμισης του κύρους του θεσμού ο οποίος στηρίζεται κατεξοχήν στην εμπιστοσύνη, με άμεσες οικονομικές συνέπειες στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Θέλοντας να είμαστε πολύ σύντομοι, πιστεύουμε ότι εφόσον υπάρξει καθαρή βούληση μπορεί να βρεθεί μια λύση η οποία να είναι ικανοποιητική για τους εκατοντάδες χιλιάδες των ζημιωθέντων. Το μείζων ζήτημα είναι η ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής προκειμένου να αρχίσει η σταδιακή ικανοποίηση των ασφαλισμένων, αλλά ταυτόχρονα και η αποκατάσταση των ζημιωθέντων στον κλάδο υγείας.

Ο Σύλλογός μας από τον Οκτώβριο του 2009 και σε κάθε στάδιο της υπόθεσης, κατέθετε συνεχώς προτάσεις, οι οποίες δεν έφεραν καμία οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και οι οποίες αποδείχτηκαν εκ των υστέρων οι μόνες σωστές για την διαχείριση του ζητήματος. Δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκαν.

Αναμένοντας εύλογα μια πολύ δημιουργική στάση από εσάς προσωπικά, αλλά και τους καθ’ ύλη αρμοδίους συνεργάτες σας, θα επιθυμούσαμε μια άμεση συνάντηση προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση του ζητήματος με τρόπο ουσιαστικό, εις όφελος των ασφαλισμένων, του θεσμού και του κοινού περί δικαίου αισθήματος ταυτόχρονα.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο σας, προς όφελος των συμφερόντων όλων των Ελλήνων πολιτών.

Με τιμή

ΔΣ Συλλόγου Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια

Αγαπητέ κ. Σταϊκούρα,

Δεχτείτε τις θερμές μας ευχές για την τοποθέτησή σας στην ιδιαίτερα νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Γνωρίζετε άριστα την υπόθεση των ανακληθεισών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια καιCommercial Value και έχετε συμβάλλει πολύ κατά το παρελθόν για την προώθηση μίας δίκαιης λύσης του προβλήματος. Με δεδομένη την γνώση σας λοιπόν, αποφεύγουμε να μπούμε σε επιπλέον αναλύσεις επί του θέματος, ευελπιστώντας βάσιμα σε σύντομη παρέμβασή σας για την οριστική επίλυση του φλέγοντος αυτού ζητήματος.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στην πρόσφατη τοποθέτησή σας σχετικά με τον στόχο της κυβέρνησης για την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα να έχετε συνυπολογίσει και το χρέος προς τους ασφαλισμένους, το οποίο αποτελεί κι αυτό μια σημαντική εσωτερική εκκρεμότητα της πολιτείας και αποκατάσταση μίας άνευ προηγουμένου αδικίας. Ο Σύλλογός μας σας εύχεται καλή υγεία και δύναμη για την επιτυχία των στόχων σας, οι οποίοι παράλληλα αποτελούν και εθνικό στόχο.

Θα επιθυμούσαμε σε εύλογο χρονικό διάστημα μία συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να προωθήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο την επίλυση του φλέγοντος ζητήματος των ζημιωθέντων από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

asfalisinet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news