facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Απαγόρευσαν σε μητέρα με μωρό σε καροτσάκι να ανέβει στην Ακρόπολη

Την ίδια ώρα που αφήνουν απεργούς να στήνουν πανώ διαμαρτυρίας πάνω στους κίονες των Προπυλαίων της Ακρόπολης!

Ένα απίστευτο περιστατικό κατήγγειλε μία μητέρα στον Συνήγορο του Πολίτη, η οποία υποστήριξε πως δεν της επετράπη η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, επειδή είχε μαζί της το παιδί της σε καροτσάκι!
Όπως η ίδια καταγγέλλει, οι υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου της υπέδειξαν μάλιστα να αφήσει για φύλαξη το καροτσάκι και να έχει το βρέφος της στην αγκαλιά της, χωρίς να της παρασχεθεί επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον ειδικό ανελκυστήρα. Το αιτιολογικό ήταν πως βρεφικό καροτσάκι εξαιρείται της χρήσης, διότι μπορεί να προκαλέσει φθορές στις αρχαιότητες.
Ο Συνήγορος του Πολίτη μετά την καταγγελία απευθύνθηκε στην Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων, και την Α' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, υποδεικνύοντας πως η μητέρα με τα τρία της παιδιά θα έπρεπε να διευκολυνθεί.
Το αιτιολογικό του Συνηγόρου του Πολίτη είναι πως νομοθεσία νοεί ως «εμποδιζόμενα άτομα» όλους όσους εμποδίζονται από λανθασμένο σχεδιασμό και άλλους φραγμούς εντός της πόλης σε όλους τους τομείς της καθημερινής τους ζωής. Σε αυτά συγκαταλέγονται και τα άτομα που χρησιμοποιούν ή οδηγούν οποιοδήποτε τύπο αμαξιδίου κι έχουν δυσκολία στην κίνηση.
Τελικά το αρμόδιο υπουργείο, αποδέχθηκε την θέση του Συνηγόρου του Πολίτη και ζήτησε από την Εφορία Αρχαιοτήτων, να υποβάλει προτάσεις για την ισότιμη απόλαυση του δικαιώματος πρόσβασης των συνοδών μικρών παιδιών στον αρχαιολογικό χώρο.
Η Εφορία Αρχαιοτήτων, επίσης πρότεινε να επιτραπεί η μεταφορά βρεφικού καροτσιού στις διαδρομές για ανθρώπους με αναπηρίες όταν ο επισκέπτης συνοδεύει περισσότερα του ενός βρέφη.

Το περιστατικό αυτό έρχεται στην δημοσιότητα μία ημέρα μετά την είδηση πως οι υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης απαγόρευσαν την είσοδο στους επισκέπτες επικαλούμενοι τον... καύσωνα.

Η εφημερίδα De Tijd δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Η ελληνική οικονομία πλήττεται τώρα και από τον καύσωνα», το οποίο πλαισιώνεται από μεγάλη έγχρωμη φωτογραφία που απεικονίζει τουρίστες να αποχωρούν από την Ακρόπολη. «Οι τουρίστες αναγκάστηκαν χτες να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας. Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Αθήνας παραμένει ανοιχτός μερικές μόνο ώρες καθημερινά λόγω του καύσωνα που πλήττει την χώρα. Χτες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς.
Οι υψηλές θερμοκρασίες επιδρούν αρνητικά στην ελληνική οικονομία.
Τα τουριστικά αξιοθέατα προσελκύουν λιγότερο κόσμο, ενώ τα κλιματιστικά καίνε στο φουλ.
Οι αρχές επέτρεψαν στο κοινό να έχει πρόσβαση σε κτίρια όπου λειτουργούν κλιματιστικά», σημειώνει η εφημερίδα.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news