facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Προκλητικό παραλήρημα του προέδρου των Σκοπίων

Φωτογραφία για Προκλητικό παραλήρημα του προέδρου των ΣκοπίωνΗ Ελλάδα εμποδίζει τη λύση για το όνομα, λέει ο Ιβάνοφ που συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος των Σκοπίων, σε σχέση με το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, λέγοντας πως η "Ελλάδα θα πρέπει να επιδείξει ειλικρινή πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για να είναι η λύση εφικτή" και ευχαριστώντας την Αυστρία και τη Σλοβακία για την υποστήριξή τους στην ευρω-ατλαντική πορεία της χώρας του.

Η ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, σε συνάρτηση με την εκκρεμότητα της ονομασίας, αποτέλεσε άλλωστε το κύριο θέμα της συνάντησης του Γκιόργκι Ιβάνοφ με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίχαελ Σπιντελέγκερ και της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ, οι οποίοι πραγματοποιούν από κοινού επίσκεψη στα Σκόπια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από την προεδρεία των Σκοπίων, ο κ. Ιβάνοφ ευχαρίστησε την Αυστρία και τη Σλοβακία και τόνισε ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ εκτιμούν ιδιαίτερα τη θέση αρχών των δύο αυτών χωρών, "ότι τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ".

Ο κ.Ιβάνοφ, κατά τη συνάντηση, σημείωσε ότι η ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ είναι απαραίτητη για την περιφερειακή σταθερότητα και ανάπτυξη και απηύθυνε έκκληση προς τις χώρες -μέλη της ΕΕ "να ζητήσουν από την Ελλάδα να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και την Ενδιάμεση Συμφωνία και να εγκαταλείψει την πρακτική των παρεμποδίσεων".

Παράλληλα, επανέλαβε την ετοιμότητα της ΠΓΔΜ για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, το συντομότερο δυνατόν, στο ζήτημα της ονομασίας.

"Η λύση είναι εφικτή, αλλά για κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο η Ελλάδα να επιδείξει ειλικρινή πολιτική βούληση και εποικοδομητικότητα και να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και με τις διατάξεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, χωρίς να επιβάλει συνεχώς όρους που δεν αποτελούν μέρος του πλαισίου των διαπραγματεύσεων, για τους οποίους δεν έχουμε καμία διάθεση να συζητήσουμε» συμπλήρωσε ο κ.Ιβάνοφ.

Newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news