facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

«Καμπάνες» για τα πλαστά πιστοποιητικά σε αλλοδαπούς στην Κρήτη

Σε 220 μήνες φυλάκισης καταδίκασε το Δικαστήριο συνταξιούχο δημοτική υπάλληλο και σε 200 μήνες ιδιοκτήτη γραφείου εξυπηρέτησης αλλοδαπών.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε συνταξιούχο υπάλληλο του πρώην Δήμου Τεμένους Ηρακλείου Κρήτης για υπόθεση που αφορούσε αιτήσεις διαμονής αλλοδαπών.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε και ιδιοκτήτης γραφείου εξυπηρέτησης αλλοδαπών. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στην πρώτη πράξη.

Η πρώην υπάλληλος καταδικάστηκε από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για 11 περιπτώσεις αλλοδαπών σε 20 μήνες φυλάκιση κατά περίπτωση, συνολικά δηλαδή σε 220 μήνες, με αναστολή, ενώ ο ιδιοκτήτης του γραφείου για 10 περιπτώσεις, συνολικά σε 200 μήνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπάλληλος, που ήταν υπεύθυνη στο Δήμο για την παραλαβή αιτήσεων αλλοδαπών προκειμένου να αποκτήσουν άδεια παραμονής στη χώρα, βεβαίωνε ψευδώς ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί είχαν καταθέσει τόσο τις σχετικές αιτήσεις όσο και τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τους ίδιους και της οικογένειες τους.

Μάλιστα, οι αριθμοί πρωτοκόλλου που αναφέρονταν στις βεβαιώσεις ήταν πραγματικοί, αλλά αντιστοιχούσαν σε αιτήσεις αγροτών της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου κατηγορούνταν ότι «με συνεχείς παραινέσεις, πειθώ, προτροπές και φορτικότητα έπεισε την υπάλληλο να προχωρήσεις στις πράξεις αυτές».

Σημειώνεται ότι με τον τρόπο αυτό οι αλλοδαποί είχαν παράνομα την δυνατότητα να διαμένουν στη χώρα μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Για την ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο συνιδιοκτήτης του γραφείου εξυπηρέτησης αλλοδαπών, ο οποίος όμως αθωώθηκε από το Δικαστήριο, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε ανάμιξη.

cretalive

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!! Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνο συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλίσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ.



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news