facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Τακούνια και τσίχλες καταστρέφουν το Ηρώδειο!

Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Αθήνας κινδυνεύει, αυτή τη φορά όχι από τις επιδρομές των Βενετών, των Γενουατών ή των Οθωμανών ούτε από τη φθορά του χρόνου, αλλά από... τις τσίχλες και τα τακούνια των θεατών.

Τα μάρμαρα του διάσημου ρωμαϊκού θεάτρου υφίστανται μεγάλες φθορές από τα τακούνια αλλά και τις τσίχλες, παρά το γεγονός ότι σε κάποια σημεία έχουν ανανεωθεί με προσθήκη πεντελικού μαρμάρου.

Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές τους αρχαιολόγους οι οποίοι κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες τσίχλες που μαζεύονται από τον χώρο κάθε χρόνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μνημείο, σύμφωνα με επιστημονική εκτίμηση, χρήζει, συντήρησης τουλάχιστον δύο φορές κατά τους θερινούς μήνες και μάλιστα η μία φορά είναι τον Αύγουστο, γι'αυτό και διακόπτονται οι παραστάσεις αυτό το διάστημα.

Αλλά και για τα τακούνια, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», είχε αποφασιστεί πριν λίγα χρόνια οι αρμόδιοι να τα... βγάζουν από τις κυρίες και να τους δίνουν ειδικά πασουμάκια μιας χρήσης. Το μέτρο, κρίθηκε εξαιρετικά δαπανηρό, ειδικά σε τέτοιες εποχές και προτιμήθηκε η λύση με τους κανόνες σε φυλλάδια ή με τις ταμπέλες στην είσοδο των μνημείων.

iefimerida.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news