facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Χάνονται χρήματα για ανέργους

Ποσό που υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ κινδυνεύει να χαθεί από κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τη στήριξη ανέργων και αγροτών! Η αιτία βρίσκεται στις περικοπές που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2011-2015 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπου αντί μείωσης της κρατικής σπατάλης κόβεται η εθνική συμμετοχή σε προγράμματα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση!

Από τη στιγμή που το κράτος μειώνει τη συμμετοχή του, μοιραία ένα μέρος των κοινοτικών κονδυλίων μένει αδιάθετο!

Το "τραγικό" όπως αποκαλύπτει σήμερα ο "ΑΤ" είναι ότι μένει αδιάθετο ένα ποσό της τάξης των 750 εκατ. ευρώ που θα πήγαινε στους αγρότες για επενδύσεις και υποδομές και άλλα 500 εκατ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για τη στήριξη των ανέργων! Την ώρα που η ύφεση και η ανεργία καλπάζουν στη χώρα, εμείς αφήνουμε στα ταμεία των Βρυξελλών 1,2 δισ. ευρώ!

Στα κονδύλια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και σε σύνολο 6,2 δισ. ευρώ η Ε.Ε. διέθετε 3,3 δισ. ευρώ το κράτος 1,4 δισ. ευρώ και οι ιδιώτες άλλα 1,5 δισ. ευρώ.

Το διαρκές ψαλίδισμα όμως στις δημόσιες επενδύσεις έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν τελείως 750 εκατ. ευρώ από την κοινοτική πια χρηματοδότηση του προγράμματος, όπως επισημαίνεται στα συμπεράσματα της 6ης επιτροπής παρακολούθησης του "αγροτικού ΕΣΠΑ" που δημοσιεύτηκαν λίγο πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου!

Αυτό σημαίνει ότι από τα 3,3 δισ. ευρώ που θα διέθετε αρχικά η Ευρωπαϊκή Ενωση για αγροτικές επενδύσεις, τώρα το προς διάθεση ποσό που αντιστοιχεί στη μειωμένη εθνική συμμετοχή έχει πέσει στα 2,6 δισ. ευρώ! Αυτά τα 750 εκατ. ευρώ θα μείνουν στα ταμεία των Βρυξελλών!

Ανάλογη είναι και η περικοπή ύψους 550 εκατ. ευρώ από το κοινοτικό πρόγραμμα στήριξης ανέργων και εργαζομένων του υπουργείου Εργασίας. Το γνωστό ΕΠΑΝΑΔ, ξεκίνησε με συνολικό προϋπολογισμό, 3,2 δισ. ευρώ, αλλά οι διαρκείς μειώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τον "κατέβασαν" κάτω από τα 2,7 δισ. ευρώ!

Και εδώ το "έγκλημα" είναι μεγαλύτερο, καθώς τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει προς το 24%, υπήρξαν υπουργοί και γραμματείς που δέχτηκαν το 2011 όταν καταρτιζόταν το "μεσοπρόθεσμο" να κοπούν λεφτά της Κοινότητας για τους ανέργους!

adesmeytos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news