facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Αναμονή μέχρι τον Σεπτέμβρη για την Ελλάδα

Για τον Σεπτέμβριο μετέθεσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ κ. Γιοχάνες Χαν τις αποφάσεις για τη συνέχιση... της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας.

Ο Επίτροπος που βρέθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να επισπεύσει την υλοποίηση έργων μέσω του ΕΣΠΑ και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της ροής κοινοτικών κεφαλαίων παρεχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του Μνημονίου.

Ο Επίτροπος Χαν είπε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιδείξει ευελιξία και προθυμία στην προσέγγιση της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι στόχοι του Μνημονίου πρέπει να εφαρμοσθούν στο ακέραιο. Απεκάλυψε δε πως η τρόικα θα παρουσιάσει την έκθεση της για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και οι όποιες συζητήσεις για προσαρμογές θα γίνουν επί συγκεκριμένων προτάσεων.

Αναφερόμενος στα 181 εκκρεμή έργα του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 11 δισ. ευρώ, είπε πως ήδη περισσότερα από 15 έργα ύψους 250 εκατ. ευρώ έχουν ολοκληρωθεί και 100 είναι εντός των προθεσμιών. «Οι παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων, τα απορρίμματα και τα ανοικτά δίκτυα έχουν εκκρεμότητες που τρέπει να επιλυθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Για το προγραμματικό πλαίσιο 2014-2020 είπε ότι θα ακολουθηθεί κοινή μεθοδολογία και για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ η κοινοτική συμμετοχή θα φθάσει στο 85%.

Τέλος, για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την υλοποίηση των συμφωνιών με την Ελλάδα, ο Επίτροπος επεσήμανε ότι κατά την επίσκεψη του την επόμενη εβδομάδα στην ΕΤΕπ θα εξετάσει τις όποιες εκκρεμότητες.

prismanews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news