facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Από τον επόμενο χρόνο οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, δήλωσε ο Γ.Μαυραγάνης

Οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα αναμένεται να υλοποιηθούν από 1/1/13, ενώ η αύξηση του αφορολόγητου από τις 5.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ θα αποφασιστεί σε συνεργασία με την τρόικα, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης. Ανακοίνωσε ότι αρχίζει άμεσα η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα και η πληρωμή θα γίνει σε 5 δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Επίσης, τόνισε ότι από τον τρόπο που θα γίνει η εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης θα προκύψει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης συμπαρασύροντας ανάλογα και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς επίσης ότι θα υπάρξει πάγωμα στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, αρχίζει άμεσα η αποστολή των λογαριασμών με το χαράτσι για τα ακίνητα, ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί εντός του Αυγούστου. Το χαράτσι θα πληρωθεί σε 5 δόσεις, έως τις αρχές του 2013. Υπό εξέταση παραμένει εάν το τέλος ακινήτων θα παραμείνει ενσωματωμένο στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή αν θα εκδίδεται διαφορετικό εκκαθαριστικό.

Αναφορικά με την φορολογία εισοδήματος, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο αποπληρωμής του φόρου σε περισσότερες των τριών δόσεις, για όσους είναι εμπρόθεσμοι στην υποβολή της φορολογικής δήλωσης 16 Ιουλίου.

Όσον αφορά στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για το φορολογικό σύστημα κλίμακες, αφορολόγητο, την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ΚΒΣ και την ενεργοποίηση του περιουσιολογίου, ο κ. Μαυραγάνης είπε πως θα υλοποιηθούν από 1/1/13.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα και να μειωθούν οι φορολογικές κλίμακες.

Ειδικότερα, για το ζήτημα της αύξησης του αφορολόγητου από τα 5.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ, ο υφυπουργός Οικονομικών παρατήρησε πως είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί με την τρόικα.

Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τροποποίηση του μέτρου των αποδείξεων, καθώς δεν είναι -όπως είπε- ο προσφορότερος μέσο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όσον αφορά στο ΦΠΑ της εστίασης, ο Γ.Μαυραγάνης επισήμανε ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα και για το λόγο αυτό εξετάζονται σενάρια για μείωσή του, κάτι που επίσης θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με την τρόικα.

Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος αύξησής τους, καθώς έχουν πλέον εναρμονιστεί με τις εμπορικές αξίες. Σημείωσε, πάντως, ότι το σύστημα αντικειμενικών αξιών θα επεκταθεί και σε περιοχές που έως σήμερα δεν εφαρμόζεται.

Ο Γ.Μαυραγάνης δήλωσε, ακόμη, ότι από τον τρόπο με τον οποίο θα εξομειωθεί ο φόρος για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, θα προκύψει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης συμπαρασύροντας ανάλογα και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ειδικότερα για το θέμα της αυξημένης από το φθινόπωρο τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι εξετάζεται ο τρόπος επιδότησης των νοικοκυριών σε περιοχές με καιρικές συνθήκες που επιβάλλουν αυξημένη κατανάλωση πετρελαίου.

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα χρησιμοποιήσει λογιστικά τρικ.

sofokleous10

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news