facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Μ.Φέκτερ: Ο χαμένος χρόνος κοστίζει

Επίσπευση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων από την πλευρά της Ελλάδας, διότι «χαμένος χρόνος κοστίζει επιπλέον χρήματα», ζήτησε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές δηλώσεις της σε δημοσιογράφους στη Βιέννη.

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας αναμένεται από τους εταίρους, η έκθεση της τρόικας, η οποία θα δείξει «τι πήγε στραβά» και στη συνέχεια θα συζητηθούν νέα μέτρα, ενώ στόχος παραμένει να δοθεί και πάλι η δυνατότητα στην Ελλάδα να «βγει» στις αγορές.

Σε σχέση με τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η Μαρία Φέκτερ ανέφερε πως, ακόμη και εάν η έναρξη λειτουργίας του καθυστερήσει μέχρι το φθινόπωρο, αυτό δεν θα προξενήσει καταρχήν προβλήματα, καθώς για τη βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες υπάρχουν αρκετά αποθέματα στον ήδη ισχύοντα προσωρινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ). «Θα ξεκινήσουμε τις βοήθειες από τον ΕΜΧΣ και μετά θα τις μεταφέρουμε στον ΕΜΣ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών, μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί και το κόστος που θα προκύψει για τη βοήθεια προς την Κύπρο, η οποία έχει ζητήσει επίσης βοήθεια.

Αναφορικά με ένα ενδεχόμενο αίτημα της Ιταλίας στον Μηχανισμό η Μαρία Φέκτερ διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρώμη θα ζητήσει βοήθεια.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news