facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εφικτό θεωρεί τον στόχο περιορισμού του Δημοσίου έκθεση τεχνοκρατών

Ως εφικτός κρίνεται και από την τρόικα ο περιορισμός των απασχολούμενων στο Δημόσιο κατά περίπου 140.000 χωρίς απολύσεις μέχρι το 2015, όπως προκύπτει από... στοιχεία έκθεσης τεχνοκρατών για την πορεία της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία και διατυπώνεται το συμπέρασμα ότι ο αριθμός υπολείπεται κατά 10.000 από τον προβλεπόμενο από το μνημόνιο στόχο των 150.000 λιγότερων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015. Ωστόσο, όπως προστίθεται, στον υπολογισμό δεν έχει συνεκτιμηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση, την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Την Δεύτερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε πως ξεκινάει η αξιολόγηση των δομών και των οργανισμών των υπουργείων, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων των υπηρεσιών. Όπως προκύπτει από το σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης, το προσωπικό δεν θα απολυθεί αλλά θα μεταταχθεί, ενώ έχει ανακοινωθεί αυστηροποίηση της αναλογίας προσλήψεων προς τις αποχωρήσεις, από μία προς πέντε σε μία προς δέκα.

eklogika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news