facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ασφαλιστικό πιστοποιητικό θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από ορκωτούς ελεγκτές και φοροτεχνικούς

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας, οι επιχειρήσεις θα υπόκεινται πλέον σε ετήσιο έλεγχο εισφορών.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης στα πλαίσια διασφάλισης των εσόδων των Ταμείων προανήγγειλε στη Βουλή την υποχρεωτική υποβολή σε ετήσια βάση ασφαλιστικού πιστοποιητικού από τους ορκωτούς ελεγκτές, κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου φορολογικού πιστοποιητικού, με το οποίος ο ορκωτός ή ο φοροτεχνικός θα βεβαιώνει την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών εκ μέρους της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας οι νόμιμοι ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία που είναι εγγεγραμμένοι στο δημόσιο μητρώο του Ν. 3693/2008 εκτός από την έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού θα υποχρεούνται και στη χορήγηση ασφαλιστικού πιστοποιητικού για όλες τις εταιρείες ή άλλου είδους νομικά πρόσωπα, στα οποία ασκούν τακτικό οικονομικό έλεγχο, εκτός των ΝΠΔΔ.

Στο πλαίσιο αυτό η διαδικασία ανάληψης, εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του ελέγχου των ελεγκτών θα παρακολουθείται με ειδικό πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας κατ' αναλογία του συστήματος παρακολούθησης των ελέγχων των νόμιμων ελεγκτών και ελεγκτικών γραφείων.

pelop.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news