facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Π. Καρβούνης στον ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα

Σε διάψευση γερμανικού δημοσιεύματος που κάνει λόγο για ύπαρξη έκθεσης της τρόικα προχώρησε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οι δηλώσεις του κ. Καρβούνη έρχονται ως απάντηση σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post, το οποίο, επικαλούμενο έκθεση της τρόικα, ισχυριζόταν πως η Αθήνα έως τώρα δεν έχει υλοποιήσει τους 210 από τους 300 στόχους που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει επιπρόσθετο περιθώριο μονάχα λίγων εβδομάδων στην Ελλάδα προκειμένου να υλοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της περιόδου, επιτυχία που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να εκταμιευθεί η δόση του Αυγούστου.

Κληθέντες να σχολιάσουν το επίμαχο δημοσίευμα, Βρυξέλλες και Βερολίνο ανέφεραν ότι περιμένουν την τελική έκθεση της τρόικα.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, υπενθύμισε πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στα τέλη Ιουλίου προκειμένου να αξιολογήσει τις ακολουθούμενες πολιτικές και τη συμμόρφωση με τους στόχους του Μνημονίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το Βερολίνο, με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Ζάιμπερτ να σημειώνει ότι η τρόικα εξακολουθεί να εξετάζει το κατά πόσο έχουν υλοποιηθεί τα συμφωνηθέντα μέτρα και να διευκρινίζει πως οι επόμενες αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την έκθεση, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη.

Περισσότερο επικριτικός εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η υπομονή μας εξαντλείται», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικα και να μην συζητούμε στη βάση δημοσιευμάτων».

Την απογοήτευση του για τη μη υλοποίηση των στόχων εξέφρασε μέσω γραπτής ανακοίνωσής ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, καλώντας την Αθήνα να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news