facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

"Η Πυροσβεστική δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις φωτιές"

"Ομολογία" Δένδια από το βήμα της Βουλής

Την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ως βασική προτεραιότητα έθεσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σημειώνοντας ότι «αν δεν αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα θα ανατραπεί το πρότυπο ζωής».

Επιπροσθέτως, περιέγραψε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο πυροσβεστικό σώμα ομολογώντας ότι «δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει πιθανές πυρκαγιές μέσα στο καλοκαίρι»!

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας παρουσίασε στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι εγκληματίες που εμπλέκονται σε ανθρωποκτονίες είναι στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί. Συγκεκριμένα είπε ότι το 52,8% της βαριάς εγκληματικότητας οφείλεται σε μετανάστες, μόλις το 11,4% σε Έλληνες, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορά σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Επιπροσθέτως, εξήγησε ότι απαιτείται η «ανάκτηση του κέντρου της Αθήνας» και η συνεργασία υπουργείων για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Δήλωσε απογοητευμένος για την κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα τονίζοντας ότι τα εναέρια μέσα και η γενικότερη υλικοτεχνική υποδομή πάσχει και «δεν είναι ικανοποιητική ώστε να αντιμετωπιστεί το καλοκαίρι».

Παράλληλα, δήλωσε δυσαρεστημένος από την συνεργασία των Τούρκων στο θέμα της επαναπροώθησης λαθρομεταναστών εξηγώντας ότι «από τα 112.000 αιτήματα έχουν αποδεχθεί μόλις τα 11.000».

Τέλος, με αφορμή και το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που αναφέρει ότι η «Χρυσή Αυγή» προχώρησε σε δημιουργία εταιρειών σεκιουριτι για την προστασία του κέντρου της Αθήνας, είπε ότι «δεν επιτρέπω ούτε την αμφισβήτηση ούτε την αντικατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news