facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Επιτέλους σχέδια για μία μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η πετρελαική εταιρεία-κολοσσός BP σχεδιάζει να ''περάσει'' από την Ελλάδα τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ.

Νέα δεδομένα για το νότιο διάδρομο φυσικού αερίου δημιουργεί η συμφωνία της BP για συμμετοχή στον αγωγό ΤΑΡ που σχεδιάζεται να μεταφέρει αζέρικο αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσω Ελλάδας και Αλβανίας, στην Ιταλία.

Στελέχη της πολυεθνικής είχαν το προηγούμενο διήμερο συναντήσεις με παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο των επαφών που γίνονται, ενόψει της τελικής απόφασης από την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν για τον αγωγό που θα επιλεγεί, για τη μεταφορά του αερίου προς την ΕΕ.

Η απόφαση της κοινοπραξίας, αναμένεται στις αρχές του 2013 και στην κούρσα των διεκδικητών εκτός από τον ΤΑΡ βρίσκεται επίσης ο αγωγός "Ναμπούκο" που διέρχεται εκτός Ελλάδας, μέσω Ανατολικών Βαλκανίων, προς την Αυστρία.

Οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ επισημαίνουν τη σημασία που έχει για την τελική επιλογή του σχεδίου, που διέρχεται απο τη χώρα μας, η πολιτική υποστήριξη και η εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών. Σημειώνουν, επίσης, ότι η ευόδωση του σχεδίου θα σημάνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την υλοποίηση μιας ξένης επένδυσης, που θα στείλει και μήνυμα εμπιστοσύνης προς τη χώρα.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news