facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Δεκτές από τους φαρμακοποιούς οι παλιές συνταγές

Συνεχίζεται το… ράβε – ξήλωνε του ΕΟΠΥΥ, των φαρμακοποιών και των γιατρών  με τις ιατρικές συνταγές που εκδόθηκαν από 1ης Ιουνίου και για διήρκεσαν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), «τελικώς έγινε δεκτό το αυτονόητο, ήτοι θα μπορούν να εκτελεστούν στα ιδιωτικά φαρμακεία οι συνταγογραφούμενες συνταγές, οι οποίες είχαν εκδοθεί κατά χρονικό διάστημα από 1ης έως 30ης Ιουνίου με χειρόγραφη διόρθωση της ημερομηνίας».

Για το θέμα της εκτέλεσης των συνταγών αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ισχύουν και πέραν του 5νθήμερου εντός του οποίου ορίζει ο νόμος ότι πρέπει να εκτελεστούν.

Στη συνέχεια, και μετά το «μπαϊράκι» των φαρμακοποιών που δεν δέχονταν τις παλαιές συνταγές από τους ασφαλισμένους, ο ΕΟΠΥΥ αναγκάστηκε να εκδώσει νέα εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οι παλαιές συνταγές θα επανεκδίδονταν από τους γιατρούς προκειμένου να έχουν ισχύ.

Τελικά, και σύμφωνα με νεότερη ρύθμιση οι συνταγές θα ισχύουν με τη χειρόγραφη διόρθωση της παλαιάς ημερομηνίας από τους γιατρούς.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα γλιτώσουν την εκ νέου επίσκεψη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να ανανεώσουν τις συνταγές τους και να μπορέσουν συνεπώς να τις εκτελέσουν.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news