facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Στην 'προκρούστεια κλίνη' οι εφημερίες

Πολλά ερωτήματα σε σχέση με την ασφάλεια των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία, προκαλεί έγγραφο του υπουργού Υγείας.

Απευθυνόμενος στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος τους ζητεί να κόψουν τα προγράμματα εφημεριών, στην περίπτωση που υπερβαίνουν τα κονδύλια που έχουν διατεθεί.

Μέχρι σήμερα, το υπουργείο διέθετε συμπληρωματικά κονδύλια, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά που προέκυπτε από το αρχικό και τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων.

Το κονδύλι για τις εφημερίες των γιατρών είναι έτσι κι αλλιώς σημαντικά μειωμένο, καθώς από 400 εκατομμύρια ευρώ το 2011, περιορίστηκε στα 300 εκατομμύρια.

Οι διοικήσεις καλούνται να περιοριστούν στο ποσό αυτό και στην περίπτωση που δεν αρκεί για τις εφημερίες, τους ζητείται να 'ψαλιδίσουν' τα προγράμματα!

Έγγραφο

Στο σχετικό του έγγραφο, ο υπουργός Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά:

'Τα προγράμματα εφημεριών των ιατρών, από τον Ιούλιο του 2012 και κάθε μήνα, θα ανταποκρίνονται στο ύψος της εγκεκριμένης πίστωσης...'.

'Η ύπαρξη οποιασδήποτε υπέρβασης της μηνιαίας εγκεκριμένης πίστωσης, καθιστά αναγκαία την αναπροσαρμογή του προγράμματος εφημεριών από την οικονομική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου...'.

'Όπως έχει γνωστοποιηθεί, δεν θα διατεθούν για το σκοπό αυτό συμπληρωματικές πιστώσεις, κατά το τρέχον οικονομικό έτος...'.

Βαρνάβας

Σκληρό ήταν το σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας:

'Η υπό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποδεικνύεται άξια διάδοχος του Ανδρέα Λοβέρδου.

Κάθε μέρα μηχανεύεται κάτι καινούργιο, όλα όμως έχουν ως ρήμα εκκίνησης τη λέξη 'περικοπή'.

Πρόσφατο κατόρθωμα η περικοπή 600 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες υγείας, καθώς και το έγγραφο και αφορά στην περικοπή προγραμμάτων εφημέρευσης ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στα μειωμένα κατά 25-30% κονδύλια που διατίθενται με καθυστέρηση μηνών στα νοσοκομεία.

Ήδη, η κατάσταση στο νοσοκομείο Σερρών, το νοσοκομείο Κομοτηνής και σε πολλά ακόμη νοσηλευτικά ιδρύματα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Παραιτήσεις, επιστρατεύσεις, συγκρούσεις μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη Αυγουστιάτικα, ενώ ο Σεπτέμβριος προβλέπεται εκρηκτικός.

Αν νομίζει ο αυτοαποκαλούμενος ως πρίγκιπας κ. Λυκουρέντζος ότι θα σκιαχτούν οι γιατροί από τέτοια έγγραφα και αγριάδες είναι βαθειά νυχτωμένος.

Πολύ βαθειά...'.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news