facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πώς θα γίνεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Η διαδικασία της νέας απογραφής των συνταξιούχων άρχισε 2 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι συνταξιούχοι οφείλουν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο υποκάταστημα του ΙΚΑ ή στο κατάστημα των ΕΛΤΑ από τα οποία εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους ή το εξωιδρυματικό επίδομα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ η καταγραφή θα γίνεται ξεχωριστά για την κάθε παροχή.

Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτική η φυσική καταγραφή κατά το τρέχον έτος για όλους όσοι καταστούν προσωρινοί ή οριστικοί συνταξιούχοι από τον Σεπτέμβριο 2012. Επίσης, από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η διαδικασία των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, αφού την Παρασκευή έληξε η προθεσμία για την υπαγωγή οφειλετών του ΙΚΑ σε ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους.

Η διαδικασία
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
Oι συνταξιούχοι θα κληθούν να προσέλθουν με επιστολή που θα λάβουν από το ίδρυμα.
Εάν η απογραφή γίνει μέσω υποκαταστήματος θα επικυρώνεται από τον προϊστάμενο και όχι μόνο από τον αρμόδιο υπάλληλο όπως εγίνε στην πρώτη φάση.
Θα ακολουθήσει η αποστολή του κατολόγου στη διοίκηση και η αναζήτηση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής για να διαπιστωθεί εάν έχει εκδοθεί νέα ταυτότητα μετά τον θάνατό του.
Εάν ο συνταξιούχος είναι στο εξωτερικό και απογράφεται μέσω πληρεξουσίου, θα αναζητηθεί και πρόσφατη βεβαίωση της αρμόδιας προξενικής αρχής η οποία πρέπει να εκδοθεί μέσα στο χρονικό διάστημα της απογραφής προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι δικαιούχοι είναι εν ζωή και διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Για τους συνταξιούχους που στερούνται συνείδησης των πραττομένων θα ενεργοποιείται η μεσολάβηση προσωρινού διαχειριστή ύστερα από υποβολή αιτήματος των συγγενών του στις επιτροπές καθορισμού ηλικίας των περιφερειακών υποκαταστημάτων.
Εναλλακτικά μπορεί να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με απόφαση δικαστηρίου.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news