facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Σόιμπλε:"Ηράκλειο" το έργο Σαμαρά

"Ηράκλειο" χαρακτηρίζει το έργο του Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σοίμπλε σε συνέντευξή του στη γαλλική Figaro.

"Το έργο είναι Σαμαρά είναι 'Ηράκλειο'". Τα προβλήματα της Ελλάδας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Ο λαός αντιμετωπίζει μία σοβαρή κρίση προσαρμογής. Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψουν αυτές τις προσπάθειες", τονίζει ο Σόιμπλε προσθέτοντας: "Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα".

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. "Δεν υπάρχει εύκολη λύση, εάν η Ελλάδα θέλει να ανακτήσει την πρόσβαση της στις κεφαλαιαγορές".

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζε ότι η εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα έχει καθυστερήσει για λόγους εσωτερικής πολιτικής.

"Τώρα, η τρόικα θα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση μαζί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξάγει συμπεράσματα. Είναι όμως υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να εξηγήσει στους πολίτες τι είναι απαραίτητο για τη χώρα", αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

enikos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news