facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Νέες βολές Ρέσλερ κατά της Ελλάδας

Όσοι υλοποιούν επιτυχώς τις μεταρρυθμίσεις, μπορούν να βασίζονται 100% στην αλληλεγγύη της Γερμανίας, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, και επανέλαβε ότι «δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις», ενώ για μια ακόμη φορά έκανε λόγο για «καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ.Ρέσλερ επανήλθε στις πρόσφατες δηλώσεις του για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Εξήγησε ότι, εάν η Ελλάδα δεν λάβει νέα χρηματοδότηση επειδή η έκθεση της τρόικας θα δείχνει ότι δεν υλοποιήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις, κινδυνεύει με αδυναμία πληρωμών. «Και τότε θα ξεκινήσει στην ίδια την Ελλάδα συζήτηση. Επιμένω ότι αυτή η συζήτηση θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στο να συμπεράνουν οι ίδιοι ότι μια έξοδος θα ήταν σοφότερη. Την απόφαση θα πρέπει η Ελλάδα να την πάρει η ίδια. Εγώ κατέστησα απλώς για εμάς σαφές ότι μια έξοδός της από την Ευρωζώνη έχει πάψει να τρομάζει - πολλούς ειδικούς, την FDP και εμένα» σημείωσε και απέρριψε τον ισχυρισμό ότι τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα, λέγοντας ότι όλοι περιμένουν την έκθεση της τρόικας.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε για μια ακόμη φορά «σκεπτικός» σε ό,τι αφορά το «εάν η Ελλάδα θα έχει εφαρμόσει τους συμφωνηθέντες όρους μεταρρυθμίσεων», διότι, όπως είπε, η εμπειρία την οποία είχε ως υπουργός Οικονομίας μάλλον είναι μάλλον απογοητευτική. Αναφέρθηκε μάλιστα στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν το φορολογικό σύστημα, οι οποίες επισήμανε ότι δεν προχωρούν, όπως δεν προχωρούν, σύμφωνα με τον ίδιο και οι ιδιωτικοποιήσεις. «Εγώ έκανα μόνο σαφές ότι εάν η έκθεση φέρει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, τότε για μας ένα είναι ξεκάθαρο: καμμία παροχή χωρίς αντιπαροχή. Δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα σημαίνει, καμμία περαιτέρω χρηματοδότηση, εάν οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν υλοποιηθεί» πρόσθεσε.

Ο κ. Ρέσλερ δεν συμμερίζεται δε την άποψη όσων προβλέπουν επίδραση ντόμινο στην Ευρωζώνη από μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας, επικαλούμενος τους μηχανισμούς διάσωσης και σταθεροποίησης που έχουν στο μεταξύ δημιουργηθεί, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόοδο που έχουν σημειώσει οι άλλες χώρες με προβλήματα.

Δήλωσε εντυπωσιασμένος με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η Πορτογαλία και ανέδειξε την περίπτωση της Ιρλανδίας, η οποία μάλιστα ανταμείφθηκε πρόσφατα και από τις αγορές.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news