facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ικανοποιημένη από τις προσπάθειες της Ελλάδας

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο δίκτυο του CNBC φάνηκε ικανοποιημένη από την απόφαση της κυβέρνησης συνεργασίας πρώτα να προχωρήσει σε εφαρμογή μέτρων και ύστερα να θέσει ζήτημα αλλαγής στόχων.

«Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν πως πρέπει να επιδείξουν αποφασιστικότητά στην εφαρμογή του προγράμματος. Θεωρώ ότι αυτό δεν είχε γίνει κατανοητό. Αυτή η αλλαγή υφίσταται πλέον, είναι ευπρόσδεκτη και θα βοηθήσει ώστε να έχουμε καλύτερο διάλογο με τις Αρχές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτίθεται να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση της Ελλάδας, για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που απαιτούνται, η επικεφαλής του Ταμείου ανέφερε πως όλες οι συζητήσεις, είτε για παράταση χρόνου είτε για πρόσθετη χρηματοδότηση, είναι πρόωρες.

«Προέχει η αλλαγή νοοτροπίας, η σωστή αποτύπωση των γεγονότων και ακολούθως η συζήτηση με τις Αρχές, για να διαπιστώσουμε πως προσεγγίζουν την κατάσταση με τη νέα τους στρατηγική» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως οι κυβερνώντες στην Ελλάδα «πρέπει να εφαρμόζουν το πρόγραμμα περισσότερο από το να μιλάνε για αυτό».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news