facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σωρεία αντιδράσεων στις δηλώσεις Γιούνκερ

Οι προειδοποιήσεις του Ζ.Κ. Γιούνκερ για κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης προκαλούν αντιδράσεις. Στόχος η διατήρηση της ευρωζώνης ως έχει, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Οριακές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Γιούνκερ ο ένας από τους δύο αποδέκτες της κριτικής των δηλώσεων Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και Βαυαρός πρωθυπουργός Χόρστ Ζεεχόφερ.

Η προειδοποίηση του κ. Γιούνκερ για διάλυση της ευρωζώνης «σίγουρα δε συμβάλλει στον καθησυχασμό των διεθνών χρηματαγορών» πρόσθεσε ο κ. Ζεεχόφερ. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος Αλεξάντερ Ντομπρίντ διατύπωσε τις αμφιβολίες του αν ο κ. Γιούνκερ είναι το σωστό άτομο για το αξίωμα του προέδρου του Γιούρογκρουπ.

Στόχος η διατήρηση της ευρωζώνης με όλα τα μέλη

Κριτική στις δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ άσκησε όμως και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Γιοάχιμ Πος εκτιμά ότι δεν είναι καλό να περιγράφεις τα πράγματα χειρότερα απ’ ό,τι είναι. Ο κ. Πος έδωσε όμως δίκιο στον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ για τις δηλώσεις του περί ανευθυνότητας κυβερνητικών πολιτικών που κάνουν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Αντιθέτως, επιμελώς απέφυγε να πάρει θέση για τις δηλώσεις Γιούνκερ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ. Μιλώντας νωρίτερα στο καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ ο κ. Στράιτερ επέμενε ότι στόχος όλων, τόσο των Ευρωπαίων εταίρων όσο και των κυβερνητικών κομμάτων στη Γερμανία, είναι «η διατήρηση της ευρωζώνης στις σημερινές της διαστάσεις». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στηρίζεται η Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Στράιτερ.
Κατά την άποψη του, η έκθεση της τρόικας θα συμβάλει τόσο στην ενδυνάμωση της ευρωζώνης όσο και στη διατήρηση της με όλα της τα μέλη.

dw

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news