facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ένα στα τρία ακίνητα του Δημοσίου είναι καταπατημένο

Στοιχεία σοκ από την καταγραφή που πραγματοποίησε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Περίπου ένα στα τρία ακίνητα του Δημοσίου είναι «κατεχόμενο» ανέφερε χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Ανδρέας Ταπραντζής.

Πρόκειται για εκείνα τα ακίνητα του Δημοσίου, στα οποία «γίνεται χρήση του ακινήτου από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με παράνομο τρόπο και μηδενικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο».

Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ κατέγραψε 80.714 ακίνητα που βρίσκονταν διεσπαρμένα σε χαρτοφυλάκια 30 διαφορετικών φορέων του Δημοσίου. Από αυτά, τα 28.264 χαρακτηρίστηκαν «κατεχόμενα», δηλαδή γίνεται χρήση χωρίς το Δημόσιο να εισπράττει ένα ευρώ.

Από τις δεκάδες χιλιάδες ακίνητα που καταγράφηκαν, περίπου 3.152 θα μπορούσαν να αποφέρουν στο Δημόσιο πάνω από 10 δισ. και δευτερογενείς επενδύσεις 18 δισ. Ο κ. Ταπραντζής σημείωσε ότι ο μέσος όρος για την αξιοποίηση ενός ακινήτου είναι 18 μήνες, ενώ ο κατακερματισμός των ακινήτων, σε επιμέρους δημόσιους φορείς, κάνει το έργο ακόμη δυσκολότερο.

Ιδιωτικοποιήσεις
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων κατεβάζει τον πήχυ των εσόδων στα 15 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, από 19 δισ. που υπολόγιζαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news