facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Σημαντικές αλλαγές στα ασφαλιστικά προανήγγειλε ο Βρούτσης

Σημαντικές αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και μέτρα για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων, 1.000 υπάλληλοι του ΙΚΑ ξεκίνησαν να ασκούν παράλληλα καθήκοντα και ως εισηγητές συντάξεων, ώστε να περιοριστεί κατά το ένα τρίτο ο χρόνος απονομής ενώ υποσχέθηκε και σύνταξη σε μια μέρα,τέλος του 2014, το αργότερο μέχρι το 2015, μετά την ολοκλήρωση της μηχανογραφικής αποτύπωσης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για χρόνους ασφάλισης πριν το 2002.

Αναφορικά με τη δυνατότητα των ταμείων να εισπράττουν τις εισφορές και τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής τόνισε ότι θα επεκταθεί το φορολογικό πιστοποιητικό που ήδη υπάρχει στο υπουργείο Οικονομικών, σε φορολογικό και ασφαλιστικό πιστοποιητικό για επιχειρήσεις που ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές.

Ο πιστοποιημένος λογιστής θα υποβάλλει μία φορά το χρόνο, μαζί με την τη φορολογική δήλωση και τις ασφαλιστικές εκκρεμότητες της επιχείρησης. Αυτή η μεγάλη αλλαγή, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας , δε θα αποτελεί συγχωροχάρτι, αλλά θα ελέγχονται επιπροσθέτως όσοι πιστοποιούν ψευδώς και θα υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις.

fimotro

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news