facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μνημόνιο και ΕΟΠΥΥ κλείνουν ιδρύματα Παιδικής Προστασίας!

Στον αέρα βρίσκεται η φιλοξενία αλλά και η εκπαίδευση χιλιάδων παιδιών με αναπηρίες και ασθένειες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αποτέλεσμα της κρίσης, των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της μείωσης των χορηγιών.

Στη μοίρα τους αφήνει η πολιτεία χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες, αυτισμό, νοητική υστέρηση, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα και οι οικογένειες τους, καθώς οι πόροι των φορέων που τα φροντίζουν έχουν στερέψει.

Τα 32 ιδρύματα και σωματεία παιδικής προστασίας απειλούνται με λουκέτο και τα παιδιά τα οποία φιλοξενούν και εκπαιδεύουν να μείνουν στο δρόμο.
Οι επιχορηγήσεις των φορέων έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2010, ενώ 21 επιχορηγούμενοι φορείς έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση της κρατικής επιχορήγησης για το 2012, χωρίς να γνωρίζουν αν και πόσα χρήματα θα λάβουν έως το τέλος του χρόνου.

Δεν προκαλεί εντύπωση πως και σε αυτούς τους φορείς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 22 φορείς δεν έχουν λάβει καθόλου χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ φέτος, ενώ εισφορές εκκρεμούν και από το περασμένο έτος. Δυστυxώς, ακόμη και οι δωρεές και χορηγίες έχουν μειωθεί κατά 60%.
Αποτέλεσμα είναι 14 από τους 32 φορείς να έχουν απλήρωτο προσωπικό έως και οκτώ μήνες, ενώ το ενδεχόμενο λουκέτου από το Σεπτέμβρη είναι ορατό.

Ο πρόεδρος της «Ένωσης Μαζί για το Παιδί», ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, Χρήστος Μπαρτσόκας, επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της πολιτείας, διασφαλίζοντας τα επιδόματα αναπηρίας τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα και καταβάλλοντας τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Η Ένωση προτείνει το συμψηφισμό των φορέων προς τα ταμεία, απαλλαγή των μη κερδοσκοπικών σωματείων από την επιβολή προστίμων και ποινικών ευθυνών, καθώς και την παροχή κινήτρων φοροαπαλλαγής στους ιδιώτες χορηγούς των φορέων προνοιακού χαρακτήρα.
Η «Ένωση Μαζί για το Παιδί» καλύπτει τα παραπάνω σωματεία που εξυπηρετούν περισσότερα από 15 χιλιάδες παιδιά και απασχολούν πάνω από 1300 εργαζομένους.

iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news