facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΣΤΑΖΕΙ... ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ Η ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Νέα έκθεση έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα Στην έκθεση αναφέρονται οι συστάσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

-Καθορισμός και θέσπιση των εναπομεινάντων μέτρων μείωσης των -δαπανών και αύξησης των εσόδων που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος δημοσιονομικός στόχος.

-Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της συλλογής των φόρων και την αποτροπή της συσσώρευσης οφειλών του Δημοσίου.

-Οριστικοποίηση της στρατηγικής ανακεφαλαιοποίησης των βιώσιμων τραπεζών και καθορισμός του χρονοδιαγράμματος για άντληση κεφαλαίων τους.

-Οριστικοποίηση σχεδίων για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των κρατικών τραπεζών με παράλληλη προστασία των καταθετών.

-Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσω μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, απελευθέρωση στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών και βελτίωση του πλαισίου για την επιχειρηματικότητα.

Σημειώνεται πως προχθές το ΔΝΤ προειδοποίησε πως εάν δεν υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές στην οικονομική πολιτική το πρωτογενές έλλειμμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 1,5% έως 2% του ΑΕΠ, έναντι του 1% του ΑΕΠ που προβλέπει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής διευκόλυνσης.

apospasma

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news