facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Να μειωθούν οι δαπάνες σε όλα τα υπουργεία διαμηνύει το Υπ.Οικονομικών

Εντολή στους διευθυντές των 30 υπουργείων να εξετάσουν όλες τις δυνατότητες που υφίστανται για περικοπές στον προϋπολογισμό τους, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η εντολή αυτή, δόθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Λογιστήριο του Κράτους, ενώ τη Δευτέρα, ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα έχει νέα διυπουργική σύσκεψη προκείμενου να καθοριστεί το πλαίσιο που θα συζητήσουν την προσεχή Τετάρτη οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Η κυβέρνηση επιθυμεί να επιτύχει την συρρίκνωση του κράτους κατά 30% που θα επιτευχθεί από την αναδιάρθρωση όλων ανεξαιρέτως των υπουργείων. Το σχέδιο συρρίκνωσης του κρατικού μηχανισμού θα γίνει μέσω διαδικασιών που προβλέπουν μεταξύ άλλων, αξιολόγηση των δομών τους, μαζικές καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου, κατάργηση όλων των αμειβόμενων επιτροπών και την εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες στέγασης των υπηρεσιών.

Πρόκειται για την εναλλακτική λύση που προτείνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των επιταγών της τρόικας, ώστε να αποφευχθούν απολύσεις στο Δημόσιο και να λειτουργήσει έτσι ως «ισοδύναμο μέτρο». Όπως κατέστη γνωστό μέσω του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, σύντομα ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα αποστείλει και σχετική επιστολή σε όλα τα υπουργεία, στην οποία θα τονίζει τη σημασία της διοικητικής μεταρρύθμισης, για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα ζητά από τους υπουργούς να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες. «Προσδοκώ αλλαγές στη διοίκηση» είπε ο Πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα και σημείωσε ότι η δημόσια διοίκηση θα πρέπει να γίνει πιο αξιοκρατική, για να λάβει στο ίδιο κλίμα την απάντηση από τον κ. Στουρνάρα: «Και το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά στη διοικητική μεταρρύθμιση».

Κατόπιν όλων αυτών, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Πάγκαλου» και οι προτάσεις που έχουν υποβάλει διάφοροι φορείς για την κατάργηση ή τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, να αξιοποιηθεί το έργο του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα για την αλλαγή των οργανογραμμάτων των υπουργείων με τη κλείσιμο των οργανικών μονάδων που κρίνονται ως περιττές και να δοθεί έμφαση στη μείωση της γραφειοκρατίας.

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news