facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Οι μετανάστες που οδηγήθηκαν στα Χανιά αποκαλύπτουν την τιμή του σύγχρονου δουλεμπόριου

Από 3000 έως 6000 ευρώ τιμολογούν οι σύγχρονοι δουλέμποροι το όνειρο ταλαιπωρημένων ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή, όπως αποκάλυψαν... οι 39 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο πλεούμενο 90 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης.

Όλοι τους είναι οικονομικοί μετανάστες και αφού έφτασαν αργά το βράδυ στα Χανιά οδηγήθηκαν από τις λιμενικές αρχές στο Παλιό Δημαρχείο της Σούδας, ενώ 4 παιδιά και 1 βρέφος 2 μηνών μαζί με τη μητέρα του διεκομίστησαν στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν και οι τρεις λαθροδιακινητές, δύο Τούρκοι και ένας Σύριος οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται από τις αρχές.

Οι μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Σομαλοί, 7 γυναίκες 21 άνδρες 10 παιδιά και ένα μωρό, ήταν στοιβαγμένοι σε μικρό πλοιάριο, κυνηγώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωή με προορισμό την Ιταλία.

Πίσω από τον καθένα κρύβεται και μια τραγική ανθρώπινη ιστορία αλλά και μια πραγματικότητα για την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Όπως ανέφεραν στις αρχές οι οικονομικοί μετανάστες, πλήρωσαν από 3000 μέχρι 6000 ευρώ (ή σε δολάρρια) ανά περίπτωση στους σύγχρονους δουλέμπορους προκειμένου να φύγουν από την πατρίδα τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

Οι 39 μετανάστες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία όπου θα αποφασίσει για την τύχη τους.

Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Λιμεναρχείο Χανίων.

flashnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news