facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τα ΜΜΕ από τον βουλευτή Στάθη Β. Παναγούλη

Γραφείο Τύπου

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Αρμοδίου Υπουργού για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο εδώ και δεκαετίες παραμένει ομιχλώδες και οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν άνευ νομίμου αδείας, ενώ οι εκδοτικοί οργανισμοί των εντύπων ΜΜΕ τυγχάνουν διακριτικής, αν όχι σκανδαλώδους φορολογικής μεταχείρισης, σε σημείο ώστε το Πολίτευμα της Χώρας από Κοινοβουλευτική Δημοκρατία να έχει μεταβληθεί, ουσία και πράξει, σε «Ραδιοτηλεοπτική Δημοκρατία», με σαφή την επιδίωξη των ιδιοκτητών των εν λόγω Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να προσαρμόζουν την «ενημέρωση» του Ελληνικού Λαού στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων και σε βλάβη του Δημοσίου Συμφέροντος.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1.- Πότε θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών και υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραχωρηθούν ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, οι οποίες, ως γνωστόν, αποτελούν Δημόσιο Αγαθό

2.-Ποίο το οικονομικό αντίκρισμα για το Δημόσιο Ταμείο από την παραχώρηση του Δημοσίου Αγαθού των συχνοτήτων και για ποιο χρονικό διάστημα

3.-Ποίες οι νομικές προϋποθέσεις για τα άτομα ή τις ενώσεις προσώπων, στα οποία πρόκειται να παραχωρηθούν οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1.- Να καταθέσουν στη Βουλή λεπτομερή και αναλυτικό πίνακα των προστίμων, τουλάχιστον για την τελευταία τριετία, που έχουν επιβληθεί στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς όλης της Χώρας από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, για παράβαση των χρηστών κανόνων λειτουργίας τους και αν αυτά έχουν εισπραχθεί από τις αρμόδιες εισπρακτικές υπηρεσίες του κράτους.

2.-Ποία τα οφειλόμενα ποσά, αν υπάρχουν, των Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών, προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων (Αναλυτικός πίνακας ποσών και Ασφαλιστικών Ταμείων)

3.-Στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ποία νόμιμα μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την κατοχύρωση των νομίμων απαιτήσεων των Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Τέλος, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, Να ενημερώσουν επιπροσθέτως την Βουλή των Ελλήνων:

1ον.- Αν δύνανται ιδιοκτήτες Τηλεοπτικών Σταθμών, καταδικασμένοι ανεκκλήτως για κακουργηματικές πράξεις, σύμφωνα, με το ισχύον νομικό καθεστώς, να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ( Δημόσιο Αγαθό). Και,

2ον.- Εκκρεμούν και σε βάρος ποίων ιδιοκτητών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων δικαστικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος επί μακρό χρονικό διάστημα και αν θα ληφθεί μέριμνα για την επίσπευση εκκαθάρισης των εν λόγω περιστατικών, ως απαιτείται από τους κανόνες της χρηστής διοίκησης.

Tromaktiko

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news