facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Βόμβα Μίχαλου: Το τέλος του ευρώ;

Τελικά η Γερμανία μας ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι θέλουμε να μείνουμε εκεί από όπου η ίδια θέλει να φύγει: από την Ευρωζώνη Όπως είπε χθες σε τηλεοπτική πολιτική εκπομπή της ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος η Γερμανία έχει ήδη σχεδιάσει τη στρατηγική εξόδου της από τη ζώνη του ευρώ και αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία έχει πάρει διαστάσεις τις οποίες οι Γερμανοί δεν μπορούν να ελέγξουν.

Αν συμβεί αυτό, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τί θα ακολουθήσει.

Η Ευρώπη ήδη φυλλορροεί οικονομικά. Χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έζησαν ακόμη μια "Μαύρη Δευτέρα" υπό το βάρος των φημών που ήθελαν την Ισπανία να ζητά βοήθεια συνολικά για την οικονομία της (έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό μόνο οι Ισπανικές τράπεζες προς το παρόν).

Η Ιταλία εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθεί, αλλά δεν καταφέρνει να συνέλθει, η Πορτογαλία ζει επίσης με τραγικό τρόπο την οικονομική κρίση, η Ελλάδα πάλι...τα ξέρουμε

.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αυξάνουν και οι πιέσεις από τους δανειστές.

Ανήμερα της επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας επιστρέφουν στη χώρα αυτοί που πραγματικά την κυβερνούν: οι εκπρόσωποι της τρόϊκα. Και έρχονται με άγριες διαθέσεις, τόσο άγριες που εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα έχουν φουντώσει οι φήμες ότι θα διακόψουν την χρηματοδότηση προς τη χώρα μας.

Η τρόϊκα θέλει περικοπές 11,5 δις για να μας χορηγήσει τη δόση των 31 δις ευρώ. Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ψάχνουν 2,5 δις για να είναι...συνεπείς στις απαιτήσεις των..."προϊσταμένων". Από την πλευρά τους οι δανειστές διαμηνύουν σχεδόν ότι δεν θα δεχτούν να λείπει ούτε...πενηνταράκι από τα μέτρα που απαίτησαν. Αλλιώς οι "κάνουλες"κλείνουν!

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εντός και εκτός της χώρας είναι ζοφερό και το ευρώ-αν επιβεβαιωθούν οι Κασσάνδρες-έχει πια ολοκληρώσει την κύκλο του. Και η απορία, τελικά, δεν είναι καθόλου ειρωνική: γιατί κοπιάσαμε τόσο να παραμείνουμε σε ένα νόμισμα από το οποίο όλοι θέλουν να φύγουν;

spirospero

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news