facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά προτείνει ο υπ. Δικαιοσύνης

Μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στις αποθήκες της καπνοβιομηχανίας «Κεράνη», στη λεωφόρο Θηβών, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτη ώστε να μειωθεί το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης του υπουργού και του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη και Κ. Καραγκούνη αντίστοιχα, στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες (Πολιτικά και Διοικητικά Εφετεία και Πρωτοδικεία, καθώς και στο Ειρηνοδικείο) του Πειραιά.

Κατά την επίσκεψη, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης διαπίστωσε μεταξύ άλλων την ανεπάρκεια και την ακαταλληλότητα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά στο οποίο κυκλοφορούν περίπου 2.500 άτομα καθημερινά.

Συνολικά για τα οκτώ ενοικιαζόμενα κτήρια στα οποία στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά, ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με το ποσό των 94.423 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή περίπου 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Συγκεκριμένα για τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά καταβάλλονται μηνιαίως:

1. Μίσθωμα 12.500 ευρώ για τα Δικαστήρια Ανηλίκων Πειραιά, το αρχείο του Εφετείου Πειραιά και ένα μέρος του αρχείου του Πρωτοδικείου Πειραιά.

2. Μίσθωμα 4.078,26 ευρώ για το αρχείο του Πρωτοδικείου Πειραιά.

3. Μίσθωμα 13.439,27 ευρώ για το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

4. Μίσθωμα 17.966,56 ευρώ για το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και 2.681 ευρώ για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

5. Μίσθωμα 10.102,87 ευρώ για το Ειρηνοδικείο Πειραιά.

6. Μίσθωμα 14.326,60 ευρώ για το Πταισματοδικείο Πειραιά.

7. Μίσθωμα 13.328,83 ευρώ για το Υποθηκοφυλακείο Πειραιά.

8. Μίσθωμα περίπου 6.000 ευρώ για το γραφείο του Κτηματολογίου Πειραιά.

Στο πλευρό της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος θεωρεί ότι η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο παλαιό κτήριο των καπναποθηκών «Κεράνη» είναι η μόνη λύση του στεγαστικού προβλήματος των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news