facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Κλείνουν εκπαιδευτικά ιδρύματα

Στο οικονομικό επιτελείο, είναι της άποψης ότι ήρθε η ώρα να μπει μια τάξη στην ανεπανάληπτη, από πλευράς σπατάλης δημοσίου χρήματος κατάσταση που εξελίσσεται τα τελευταία 30 χρόνια στο δημόσιο. Και θα ενημερώσουν σχετικά την τρόικα, στις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες.

Η σχετική λίστα με τα λουκέτα που θα μπουν προσεχώς είναι έτοιμη και έχει εξασφαλίσει και το πράσινο φως των ελεγκτών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνει και κάποια από τα διάσπαρτα εκπαιδευτικά ιδρύματα,της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε όλη τη χώρα και υποτίθεται ότι λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό φοιτητών και σπουδαστών.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι περισσότερα από 50 από αυτά, δεν καλύπτουν με κανένα τρόπο τη λειτουργία τους.

Πρόκειται κυρίως για ΤΕΙ, αλλά και για μερικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή για την ακρίβεια, τμήματα τους, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Σε αυτά σχεδιάζεται να μπει λουκέτο, άμεσα. Με ό,τι κόστος, οικονομικό, κοινωνικό και άλλο, συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να το αναλάβει, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες καθυστερήσεις. «Κι αυτό το αγκάθι θα βγει», λέγεται αρμοδίως,με αρκετή δόση… αποφασιστικότητας.

apospasma

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news