facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο Συνήγορος του Πολίτη κατά της "φορολογικής αδικίας"

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των έκτακτων φορολογικών μέτρων στις ευάλωτες ομάδες κρούει ο Συνήγορος του Πολίτη, σε μια θεσμικού χαρακτήρα παρέμβαση για το ζήτημα της φορολογικής δικαιοσύνης και της δίκαιης κατανομής των βαρών.

Όπως σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, «οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις πλήττουν εισόδημα που έχει ήδη φορολογηθεί με το συνήθη φόρο εισοδήματος, και υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες ευπαθών ομάδων πολιτών».

Σημειώνεται ότι η Αρχή έχει στείλει σχετική επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο από τον Ιανουάριο.

«Τα φορολογικά βάρη πρέπει να κατανέμονται στους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η κατανομή δηλαδή του φορολογικού βάρους θα πρέπει να γίνεται όχι με οριζόντια μέτρα, αλλά με την έννοια της ισότητας στη φορολογική προσπάθεια» υπογραμμίζει η ανεξάρτητη Αρχή στην επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ήδη από πέρσι στο Συνήγορο του Πολίτη έχει αυξηθεί υπέρμετρα ο αριθμός αναφορών από πολίτες σχετικά με τα φορολογικά μέτρα, που για άλλη μια φορά επιβαρύνουν υπέρμετρα τα δηλωθέντα εισοδήματα χωρίς να γίνεται ανάλογη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news