facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Να κληθούν στον ανακριτή όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, ζήτησε ο Άκης

Tην κλήση σε κατάθεση, ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, όλων των προσώπων που σχετίζονται με τις επίμαχες προμήθειες όπλων του υπουργείου Άμυνας, ζητά με δήλωση του ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας το νέο νόμο για υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, που εφαρμόστηκε και στη δική του υπόθεση, ζητά να κληθούν ενώπιον του ανακριτή «όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων πολιτικής του κράτους, των Ενόπλων Δυνάμεων, των κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα, ιδιωτικών ή κρατικών φορέων, που έχουν σχέση και παρέμβαση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Επισημαίνει, επίσης, ότι οι δυνατότητες που παρέχει ο νόμος στους δικαστές, τούς καθιστά υπεύθυνους για το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την αρχή της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας.

«Με αυτές τις παρατηρήσεις, εμείς στηρίζουμε το νόμο αυτό και πέραν των όποιων αστοχιών διαθέτει. Ζητούμε την άμεση εφαρμογή του και την τήρηση των νέων χρονικών ορίων που προβλέπει» αναφέρει.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επαναλαμβάνει ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, χαρακτηρίζει τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση «αθώους πολίτες που είχαν την ατυχία να με γνωρίσουν» και για ακόμη μία φορά επανέρχεται στο θέμα της προφυλάκισης της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.

«Αφού συνειδητοποιήσει η Δικαιοσύνη, ότι σήμερα πλέον πολλοί την κατηγορούν σχετικά με το έργο της τους τελευταίους μήνες για υπερβολική, ανεξήγητη και παράλογη αυστηρότητα στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, όπως επίσης για δυστοκία στη λογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της, ζητώ να σταματήσει σήμερα, άμεσα, η ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη περαιτέρω προφυλάκισή της συζύγου μου, που διαρκεί ήδη τρεις μήνες» αναφέρει ο πρώην υπουργός και προσθέτει:

«Η έρευνα της Δικαιοσύνης έδειξε ότι πρόκειται για μια περίπτωση απόλυτα αθώου πολίτη και μητέρας ανήλικου παιδιού, που δεν τη βαρύνει τίποτα. Εις βάρος της δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις, ούτε αποδείξεις. Όπως εξάλλου έδειξε η ανάκριση, όταν αποφασίστηκε αυθαίρετα, παράνομα και ανήθικα η προφυλάκισή της.

» Έγινε με πλήρη αγνόηση των πραγματικών δεδομένων που απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ιδιαίτερα αγνοήθηκε το γεγονός ότι καμία ανάμειξη δεν έχει η ίδια η σύζυγός μου με οικονομικά, λογαριασμούς, ακίνητα, αγορές και άλλες οικονομικές δραστηριότητες και ότι η διαχείρισή τους καλύπτεται αποκλειστικά, κατά 100%, από εμένα, τον σύζυγό της, που είμαι ο απόλυτα υπεύθυνος για κάθε οικονομικό θέμα που αφορά την οικογένειά μου.»

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει την προσωρινή κράτηση της συζύγου του και της κόρης του, Αρετής «δείγμα παράνομης κρατικής αυθαιρεσίας σε βάρος αθώων πολιτών, για τους οποίους η παρανομούσα δικαστική αρχή αγνόησε και το τεκμήριο αθωότητας και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για δίκαιη δίκη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ζητά επίσης από τη Δικαιοσύνη «να τολμήσει να αναγνωρίσει ότι, εφόσον για την υπόθεση -είτε αφορά τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, είτε το διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου-, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ, ο πρώην ΥΕΘΑ και βρίσκομαι από το Πάσχα επίσης προφυλακισμένος και στη διάθεση της Δικαιοσύνης» και να αντικαταστήσει με περιοριστικούς όρους την κράτηση της συζύγου του.

Η δήλωση καταλήγει ότι αν οι αρμόδιοι δικαστές δεν άρουν την κράτηση της κ. Σταμάτη, «είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ότι η στάση τους αποτελεί υποκριτική στρέβλωση της αλήθειας και προσφορά στο κλίμα μισαλλοδοξίας, έχθρας και ψεύδους, που εδώ και μήνες πολλές πλευρές κατασκευάζουν εναντίον εμού και της συζύγου μου και οφείλουμε με πλήρη διαφάνεια και ακατάβλητο σθένος να αντιμετωπίσουμε μέχρι το τέλος».

difernews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news