facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αντίδραση Μανιάτη για τους τσιγγάνους

Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Αγίας Τριάδας αλλά και όλων των περιοχών της Αργολίδας ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης μετά από την ενημέρωση που... του έγινε για τα επεισόδια, τόσο από το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο, όσο και από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας Ταξίαρχο κ. Γ. Αλεξανδρόπουλο.

Κατά τις συνομιλίες του Γιάννη Μανιάτη τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με τον Αστυνομικό Διευθυντή, εκφράστηκε η πλήρης υποστήριξή του στο σύνολο των πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναλάβει η αστυνομία και ο Δήμος, προκειμένου να παταχθεί η παρανομία και η εγκληματικότητα ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Αγία Τριάδα όπου εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλη έξαρση.

Ταυτόχρονα, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 30/7/2012 προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, ο Γιάννης Μανιάτης ζήτησε την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Αργολίδας και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αγίας Τριάδας Αργολίδας, ανάμεσα σε αθίγγανους και κατοίκους του χωριού, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το σημαντικό πρόβλημα ανομίας και παραβατικότητας που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Αργολίδας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών της τοπικής αστυνομικής δύναμης, δυστυχώς ακόμη και στο κέντρο αρκετών χωριών, πολύ περισσότερο δε σε απομακρυσμένες κατοικίες, το πρόβλημα της ανομίας, των κλοπών, των απειλών σε βάρος της ζωής των κατοίκων, πολλές φορές ξεπερνά οποιοδήποτε ανεκτό όριο.

Παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες των τελευταίων ετών, η αστυνομική δύναμη της Αργολίδας παραμένει μικρότερη από αυτή άλλων νομών με ίδια πληθυσμιακή σύνθεση. Το πρόβλημα μάλιστα μεγεθύνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας της ανάγκης για διάθεση στελεχών της αστυνομίας στις πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νομού αλλά και εξαιτίας της τεράστιας αύξησης του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις τουριστικά και παραθεριστικά ανεπτυγμένες περιοχές, από το Κυβέρι μέχρι την Ερμιονίδα.

Δεδομένου ότι η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων, καθώς και η εφαρμογή της νομιμότητας προς κάθε κατεύθυνση, αποτελούν πάγια και κορυφαία αιτήματα όλων των κατοίκων, αλλά και δεδομένου ότι οι αξιωματικοί και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στην Αργολίδα παρά τον μικρό αριθμό τους ασκούν με αυτοθυσία τα καθήκοντά τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Αργολίδας, να παταχθεί η παρανομία και η παραβατικότητα και να ισχύσει η νομιμότητα και ο σεβασμός της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της Αργολίδας».

-----------------------------

ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΔΕΠΟΣ

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που πάρθηκαν το 2010 προκειμένου να αποτραπεί ο πλειστηριασμός της έκτασης της ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι (Αεροδρόμιο) για χρέη της εταιρείας προς ιδιώτες και με αφορμή πρόσφατη νέα αίτηση για πλειστηριασμό, o Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ Στουρνάρα.

«Κύριε Υπουργέ,

επανέρχεται δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο κίνδυνος πλειστηριασμού του κτήματος της ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι, ο οποίος πριν δύο χρόνια είχε αποφευχθεί και είχαν πληρωθεί τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί από ανικανότητα των τότε διοικήσεων και ολιγωρία των πολιτικών ηγεσιών κατά την περίοδο 2004-2009.

Θεωρώ προφανές και αυτονόητο ότι το Υπουργείο οφείλει και αυτήν τη φορά να αποσοβήσει τον κίνδυνο πλειστηριασμού, ασκώντας τις εκ του νόμου προκύπτουσες υποχρεώσεις του, προκειμένου να προστατευθεί ένα σημαντικό τμήμα δημόσιας γης υψηλής αξίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ :

1) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να αποπληρωθούν οριστικά όλα τα χρέη που δημιούργησε η ΔΕΠΟΣ κατά τη διάρκεια 2004-2009 ώστε να μην επανέλθει ο κίνδυνος αυτός ;

2) Ποια είναι η θέση του Υπουργείου σχετικά με την παραχώρηση έκτασης στον Δήμο Ερμιονίδας προκειμένου να ικανοποιηθούν ανάγκες στέγασης σχολικής μονάδας του Πορτοχελίου ;

3) Ποιές πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει το Υπουργείο προκειμένου η δημόσια αυτή έκταση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ να αξιοποιηθεί σωστά, με μεγιστοποίηση των ωφελημάτων του ελληνικού δημοσίου καθώς και με μεγιστοποίηση των ωφελειών της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ερμιονίδας ; ».

---------------------------------------------

ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Ερώτηση προς των Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τη διατήρηση της λειτουργίας των ΔΟΥ Άργους και Κρανιδίου.

Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ επανήλθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα πληροφορίες για την κατάργηση των ΔΟΥ Άργους και Κρανιδίου στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιάρθρωσης των ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας. Είναι προφανές ότι το κλείσιμο της ΔΟΥ Άργους, που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο εμπορικό και πληθυσμιακό κέντρο του νομού θα δημιουργήσει σοβαρά εμπόδια στην εξυπηρέτηση των φορολογούμενων πολιτών, εξίσου προφανές είναι ότι η πιθανή παύση λειτουργίας της ΔΟΥ Κρανιδίου, που εξυπηρετεί την τουριστικά πιο ανεπτυγμένη περιοχή της Αργολίδας με το τεράστιο όμως μειονέκτημα της απόστασης άνω των 80 χλμ. από το Άργος και το Ναύπλιο, θα δημιουργήσει επίσης σοβαρά προβλήματα τόσο εξυπηρέτησης των φορολογούμενων όσο και στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της οικοδομής και όχι μόνο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας των δυο ΔΟΥ Άργους και Κρανιδίου, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των φορολογούμενων πολιτών όσο και η αναγκαστική υποβάθμιση γενικότερα παρερχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου στη μεγαλύτερη πόλη του νομού και στην τουριστικά πιο ανεπτυγμένη περιοχή του».

parapolitikaargolida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news