facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τρόικα: «Ναι στην επιμήκυνση αλλά πείτε μας τι θέλετε να κάνετε»

Παράθυρο αισιοδοξίας φαίνεται ότι αφήνει η Τρόικα σχετικά με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επιμήκυνση, με τους ελεγκτές να δηλώνουν κατ' αρχήν θετικοί, ζητώντας ωστόσο σαφές χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Κατά τη συνάντηση των ελεγκτών της Τρόικα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει και επισήμως στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης το θέμα της επιμήκυνσης της εφαρμογής του Μνημονίου κατά δύο χρόνια,έως το 2016.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε στην Τρόικα ότι πρόθεση της Ελλάδας είναι να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της όπως αυτές απορρέουν από το Μνημόνιο, αλλά τόνισε ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα επιτυχίας εφόσον παραμείνει ο χρόνος προσαρμογής στα δύο χρόνια έως το 2014.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, οι ελεγκτές φαίνεται ότι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του κ. Σαμαρά, σημειώνοντας πως δεν είναι αρνητικοί να το προτείνουν στην έκθεσή τους. Ωστόσο σημείωσαν πως για να γίνει κάτι τέτοιο η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει - και να δεσμευθεί- σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα πολύ συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που θα υλοποιηθούν στο κρίσιμο αυτό διάστημα.

Η στάση των ελεγκτών φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος την Πέμπτη δήλωσε από την Αθήνα ότι η ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ελλάδα είναι δεδομένη, αλλά «δεν αρκούν πλέον τα λόγια αλλά οι πράξεις».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news