facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ρέσλερ: «Μην εκπλήσσεστε κύριε Σαμαρά! Χωρίς μεταρρυθμίσεις δε θα δείτε ούτε ευρώ»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερμανός αντικαγκελάριος έχουν ανοίξει... πόλεμο δηλώσεων τις τελευταίες ώρες. Τι απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά για τα περί ανοησίας ο Φίλιπ Ρέσλερ...
«Οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Πάντα λέγαμε ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή.Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες» είπε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας στην εφημερίδα Rheinische Post, απαντώντας ουσιαστικά στον Αντώνη Σαμαρά, που από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ μίλησε (μόλις λίγες ώρες μετά τις προηγούμενες δηλώσεις Ρέσλερ) για ξένους αξιωματούχους, που βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. «Δεν ξέρω πια, αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω όμως, ότι είναι ανεύθυνοι», είπε ο πρωθυπουργός.

«Τα προβλήματα της Αθήνας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι άλλωστε γνωστά, και στις χρηματαγορές», λέει ο Φ. Ρέσλερ και συμπληρώνει πως εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βοήθεια. «Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην ευρωζώνη».

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος τονίζει μάλιστα ότι σε κεντρικά πρότζεκτ, όπως στην οικοδόμηση μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και στην ίδρυση μιας επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα, υπάρχει ελάχιστη πρόοδος.

«Απολύστε τον Ρέσλερ!»
Εκτός από την Ελλάδα, κύμα αντιδράσεων προκαλούν και στο εσωτερικό της Γερμανίας οι συνεχείς και άκρως προκλητικές τοποθετήσεις του αντικαγκελάριου. Η αντιπολίτευση μιλά για ανευθυνότητα και έφτασε μέχρι το σημείο να ζητήσει την αποπομπή Ρέσλερ από την κυβέρνηση Μέρκελ!

Με αφορμή το χαστούκι της Moody’s, που υποβάθμισε το outlook της Γερμανίας, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι τον κατηγόρησαν ότι θέτει σε κίνδυνο την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας. Ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Κάρστεν Σνάιντερ δε δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για απόλυση του Ρέσλερ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ο εν ενεργεία υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας θέτει τόσο ανεύθυνα σε κίνδυνο τα χρήματα των φορολογουμένων, τότε η καγκελάριος θα έπρεπε να τον απολύσει».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news