facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Κόβονται οι συντάξεις σε όσους δεν απογραφούν

Στοπ στην καταβολή των συντάξεων σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν πάει να απογραφούν, ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα. Οσοι δεν πήγαν να απογραφούν παρά την έκκληση που έγινε, στις 24 Αυγούστου λήγει η προθεσμία και θα πάψουν να παίρνουν τη σύνταξή τους. Σύμφωνα με τον υπουργό, το θέμα αφορά όσους δεν πήγαν στην απογραφή έως 15 Ιουνίου. Ετσι, στις 24 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου θα βρουν στην τράπεζά τους ειδική εντολή πληρωμής την οποία θα μπορούν να εισπράξουν, εφόσον παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, οπότε και θα απογραφούν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, προτεραιτότητα αποτελεί η εξακρίβωση των πραγματικών δικαιούχων συντάξεων, καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία του Λογιστηρίου του κράτους δείχνουν ότι 15.781 πολίτες που λαμβάνουν σύνταξη δεν έχουν απογραφεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 25 Σεπτεμβρίου, σε όσους δεν απογραφούν και με αυτό τον τρόπο, παύει η καταβολή της σύνταξης, αρχίζει η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της μη απογραφής, αναζήτησης και επιστροφής των καταβληθέντων, και παραπομπής στη Δικαιοσύνη.
Επιπροσθέτως, ο κ. Σταϊκούρας εξήγγειλε από το 2013 καθιερώνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση με επιστημονική μεθοδολογία.
Αναφορικά με την απόδοση των συντάξεων, ο αν. υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι εντός τριμήνου δημιουργείται σχετικό portal ώστε οι δικαιούχοι να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους. Ο χρόνος αναμονής εντός του Γενικού Λογιστηρίου μειώνεται έως το τέλος του 2012, το πολύ σε 7 μήνες, έως το τέλος του 2013, το πολύ σε 5 μήνες, και έως το τέλος του 2014 το πολύ σε 3 μήνες.
Επίσης, από τις αρχές του 2013, ο εξερχόμενος από την ενεργό υπηρεσία θα λαμβάνει ανά μήνα, έναντι, το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news