facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Οι πέντε πρώτοι μεγάλοι στόχοι για την ανάπτυξη

Εθνικές οδοί, ναυπηγεία, συγκοινωνίες και ρευστότητα

Πέντε αγκάθια καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο διάστημα προκειμένου να θέσει σε κίνηση την ανάπτυξη στη χώρα.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για «καυτές πατάτες», τις οποίες θα πρέπει να διευθετήσει άμεσα, αφού η αντιμετώπιση τους έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά και επείγει τόσο όσο και η εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα.

Για του λόγου το αληθές, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αρκεί να σημειωθεί μόνο το γεγονός ότι αν εντός των δύο-τριών επόμενων εβδομάδων δεν βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της αναδιάρθρωσης των συγκοινωνιών, με την εξασφάλιση ακόμα και αυτής της μισθοδοσίας του προσωπικού των αστικών συγκοινωνιών, τότε τα λεωφορεία «βάζουν» χειρόφρενο.

Ο ΟΣΥ αυτόν τον μήνα έχει έλλειμμα κάλυψης της μισθοδοσίας του προσωπικού, της τάξης των 8 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα καλυφθούν προσωρινά από την άλλη εταιρεία του ομίλου ΟΑΣΑ, τη ΣΤΑΣΥ.

Άλλη μια «καυτή πατάτα» είναι η απειλή που αιωρείται πάνω από τη χώρα μας ότι θα κληθεί να πληρώσει ρήτρες αποζημιώσεων για έργα που έμειναν ανολοκλήρωτα, αν και δαπανήθηκαν πολλά λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υλοποίηση τους, χωρίς ωστόσο ποτέ να ολοκληρωθούν για να παραδοθούν προς χρήση.

Ο χρόνος τελειώνει όμως και για το μείζον θέμα των ναυπηγείων που «βυθίζονται», του μετρό Θεσσαλονίκης που εξελίσσεται σε σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» και της ρευστότητας στην αγορά που στέρεψε.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news