facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ψωνίστε με τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς

Με το σύνθημα «Μην το πετάς, έχει αξία», τα χρησιμοποιημενα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποκτούν αξία, αφού μεταλλάσονται σε ένα νέο ανταλλακτικό νόμισμα και εξαργυρώνονται σε επιχειρήσεις πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών...

Το Money Back επιστρέφει στους επιβάτες την αξία των εισιτηρίων μέσω συμβεβλημένων επιχειρήσεων και καταστημάτων.

Το σύστημα αφορά στην πληρωμή μέρους της αξίας των αγορών που κάνει ο καταναλωτής μέσω της εξαργύρωσης των χρησιμοποιημένων εισιτηρίων όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τα εισιτήρια μπορεί να είναι από λεωφορεία, τραμ, μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό, καθώς και υπεραστικών συγκοινωνιών (ΚΤΕΛ, τρένο, πλοίο, αεροπλάνο). Παράλληλα, μπορούν να εξαργυρωθούν και οι κάρτες διαδρομών των μέσων μεταφοράς, καθώς και εισιτήρια στο εξωτερικό, αρκεί το αντίτιμο να είναι σε ευρώ.

Με την λειτουργία του συστήματος μέσω των συμβεβλημένων επιχειρήσεων όλων των κλάδων του εμπορίου και των υπηρεσιών, επιστρέφεται ολόκληρη η αξία των εισιτηρίων στον επιβάτη/καταναλωτή.

Η μείωση του κόστους των αγορών υπολογίζεται με βάση την κλίμακα εξαργύρωσης της κάθε επιχείρησης, στην οποία καθορίζεται το ακριβές ύψος των αγορών που πρέπει να προβαίνει ο καταναλωτής.

Ανάλογα με το είδος των αγορών, ο καταναλωτής πληρώνει μέρος του λογαριασμού του με την αξία χρησιμοποιημένων εισιτηρίων.

Για παράδειγμα: υπό κλίμακα καταστήματος 5 προς 1, σε αγορές του καταναλωτή συνολικής αξίας 5 ευρώ θα αφαιρεθεί από το λογαριασμό του 1 ευρώ, δίνοντας στο ταμείο μαζί με τα χρήματα (4 ευρώ) και χρησιμοποιημένα εισιτήρια αξίας (μόνο του ή συγκεντρωτικά) ενός ευρώ.

Τα εισιτήρια που δίνονται στο κατάστημα ανακυκλώνονται. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ), κ. Λαζαρίδη, η οποία μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, το όφελος από αυτό είναι κυρίως ότι το σύστημα θα υπενθυμίζει στον καταναλωτή το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Η ιδέα για το σύστημα ανήκει στον Γιώργο Βεργάκη και είναι κατοχυρωμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το σύστημα εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια στο Ηράκλειο και σύμφωνα με τον εμπνευστή και δημιουργό του, αυτή τη στιγμή εξαργύρωση εισιτηρίων στο δίκτυο των καταστημάτων πραγματοποιεί το 30% των πολιτών που χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι επιχειρήσεις που είναι συμβεβλημένες με το πρόγραμμα, οι οποίες θα σηματοδοτηθούν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο τηλέφωνο 210 9020025 στο Sales Promotion Center που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του προγράμματος στην Ελλάδα, καθώς και στην ιστοσελίδα www.moneybacksystem.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news