facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αν δεν δοθεί επίδομα θέρμανσης θα φύγουμε από τη διανομή, λένε οι πρατηριούχοι

Φωτογραφία για Αν δεν δοθεί επίδομα θέρμανσης θα φύγουμε από τη διανομή, λένε οι πρατηριούχοιΑν δεν δοθεί επίδομα θέρμανσης έγκαιρα και πριν τις 15/10, θα επανεξετάσουμε τη συμμετοχή μας στη διανομή, τονίζει... η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: "Η ΠΟΠΕΚ έχει εκφράσει εδώ και μήνες την άποψη ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή στην αγορά καυσίμων, είναι η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης, η οποία δεν πρέπει κατ’ ανάγκην να εφαρμοστεί με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του πετρελαίου κίνησης αλλά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης στα 330€ ανά χιλιόλιτρο, δηλ. στο ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Εφόσον υπάρξει επιτέλους η πολιτική βούληση να παταχθεί η παράνομη διακίνηση καυσίμων και το λαθρεμπόριο με την τεράστια εισφοροδιαφυγή, αυτό και θα επιφέρει πολλαπλάσια έσοδα στο κράτος και θα έχει ως αποτέλεσμα να δοθεί ένας τόνος αισιοδοξίας στην αγορά και να φτάσει το κοινωνικό αυτό αγαθό του πετρελαίου θέρμανσης ταυτόχρονα με την επιδότηση του στην καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης και να καταστεί προσιτό προς τα ήδη οικονομικά επιβαρυμένα νοικοκυριά.

Έχουμε δηλώσει όμως, κατηγορηματικά , ότι η επιδιωκόμενη εξίσωση στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης θα εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη (με σημερινά δεδομένα πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο) με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά από τον επόμενο χειμώνα να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης. (Σημειώνουμε ότι και η τιμή του φυσικού αερίου – σε όσες περιοχές είναι διαθέσιμο – έχει αυξηθεί κατά 25 % σε σχέση με πέρυσι ενώ η διαφορά τιμής με το πετρέλαιο θέρμανσης έχει περιορισθεί στο 10 %.)

Για το λόγο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να γίνει αποδεκτή η εξίσωση των φόρων που ανήγγειλε η κυβέρνηση στις προγραμματικές δηλώσεις, είναι να συνοδευτεί από την καταβολή επιδόματος θέρμανσης και μάλιστα προκαταβολικά, στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης, δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου.

Επίδομα το οποίο θα πρέπει να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού και πάντως όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, διαφορετικά τίθεται ζήτημα ακόμη και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Δηλώνουμε από σήμερα ότι αν δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα και δεν δοθεί επίδομα θέρμανσης, έγκαιρα και πριν τις 15/10/2012, ο κλάδος θα εναντιωθεί στην εξίσωση των φόρων και θα επανεξετάσουμε τη συμμετοχή μας στην διανομή του πετρελαίου.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να μελετήσουν από τώρα και να συζητήσουν με την αγορά το σχέδιο που θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο για το πετρέλαιο θέρμανσης. Αν φθάσουμε στο Σεπτέμβριο, όπως συνήθως γίνεται για να ασχοληθούν οι αρμόδιοι με τη θέρμανση, θα είναι αργά".

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news