facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα ζητά το ΔΝΤ

Εφαρμόστε χωρίς παρεκκλίσεις τα μέτρα του Μνημονίου για την αύξηση των εσόδων και την περικοπή των δαπανών, ζητεί από την κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο συνιστά εμμέσως πλην σαφώς και νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, χαρακτηρίζοντας μικρές αυτές που έχουν γίνει έως τώρα.

Πρόκειται για την έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη, στην οποία σε ό,τι αφορά την Ελλάδα το Ταμείο σημειώνει πως η δημοσιονομική προσαρμογή τη διετία 2012 - 2013 θα ξεπεράσει το 3,5% του ΑΕΠ, ήτοι τα 7 δισ. ευρώ (εφόσον ληφθούν τα μέτρα).

Σύμφωνα με Τα Νέα, το ΔΝΤ αναφέρει πως η ανεργία στην Ελλάδα θα παραμείνει υψηλή, καθώς η παρατεταμένη ύφεση, αλλά και η αδύναμη ανάπτυξη έως το 2016 δεν προσφέρουν τις συνθήκες για να επιστρέψει η ανεργία στα προ της κρίσης επίπεδα.

Ωστόσο το Ταμείο αναφέρει πως παρά τις ευρύτερες συνθήκες προσαρμογής στην ελληνική οικονομία το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατέγραψε συγκριτικά μικρή μείωση.

Συνοψίζοντας τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής το ΔΝΤ διατυπώνει -και μάλιστα στην προστακτική- τις εξής πέντε συστάσεις:
  • Καθορίστε και ψηφίστε τα υπολειπόμενα μέτρα στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών που είναι απαραίτητα για την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου.
  • Προχωρήστε σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα για τη βελτίωση της είσπραξης των εσόδων και εστιάστε στην πρόληψη της συσσώρευσης καθυστερούμενων υποχρεώσεων εκ μέρους του Δημοσίου.
  • Οριστικοποιήστε τη στρατηγική για την ανακεφαλαιοποίηση των βιώσιμων τραπεζών και καθορίστε το χρονικό πλαίσιο για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
  • Ολοκληρώστε τα σχέδια για την επίλυση του θέματος των κρατικών τραπεζών με τον οικονομικότερο δυνατόν τρόπο, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των καταθετών.
  • Βελτιώστε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών και μέσα από τη μεταρρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news